Store forventninger til «Nye Hamsun Samlede»

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stemningen var forventningsfull og høy i det nye Gyldendalhuset da forlagets konsernsjef Geir Mork onsdag lanserte de ni første bindene i «Nye Hamsun Samlede».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette blir den første utgaven av Knut Hamsuns verker som virkelig fortjener betegnelsen samlede verker, sier verkets ansvarlige redaktør Lars Frode Larsen.

Larsen har tatt doktorgraden på Hamsun, er en av landets fremste Hamsun-eksperter og er engasjert av Gyldendal for å arbeide på heltid med utgivelsen.

Sammenlignet med 1954-56 utgaven av Hamsuns samlede, lover Larsen at nær en tredel av tekstene vil være nytt materiale når verket foreligger komplett i 27 bind til Hamsuns 150-års fødselsdag 4. august 2009.

Konsernsjef Geir Mork la ikke skjul på at forlaget har forventninger til at utgivelsen vil bidra til at nye generasjoner lesere vil finne fram til Hamsuns bøker.

- Hamsun er Norges og Nordens fremste prosakunstner. Han var en stridbar intellektuell gjennom flere tiår, den mest forkjetrede intellektuelle, men en viktig intellektuell på godt og ondt, sa Geir Mork. (©NTB)