Nå kommer vinteren til Oslo

Nå kommer vinteren til Oslo
Nå kommer vinteren til Oslo
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skiføre blir det ikke, men meteorologene advarer mot snøfall rundt Oslo i morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ser man stort på det, er det mulighet for snøfall tidlig torsdag morgen, men det er ikke snakk om noe stort problem i Oslo sentrum. I den grad snøfallet blir et problem, dreier det seg om høydedragene, sier statsmeteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt.


Det betyr at folk som bor på Holmenkollen, Tryvann, høyereliggende steder i Asker og steder som Gardermoen, Eidsvoll og Bjørkelangen kan våkne opp til en hvit torsdagsmorgen.


– Her vil temperaturene være såpass lave at nedbøren kan komme som snø. Man bør ta forholdsregler og kanskje ikke gi seg ut på sommerdekk, sier meteorologen.


Men som vanlig om høsten vil temperaturen stige utover formiddagen i Sør-Norge, og de første tegn til kong Vinter vil smelte bort når nedbøren går over til sludd og regn. Mens Vestlandet får sin sedvanlige dose regn, kommer mye av nedbøren som snø i Trøndelag torsdag. Foreløpig er det bare Nord-Norge som kan kose seg med hvit oktober.


– Vi får et litt vinterlig varsku, men for Østlandet er det ingenting som tyder på vinterlige forhold riktig ennå, sier Øyvind Johnsen. (©NTB)