– Dyrevernaktivister bak brannbomber

– Dyrevernaktivister bak brannbomber
– Dyrevernaktivister bak brannbomber

Personene bak Dyrenes frigjøringsfront innrømmer at de står bak sabotasjen mot en tankbil i Trondheim, men hvem de er, vet fortsatt ingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trondheim/Oslo (NTB-Einar Olsen): Flere brannbomber ble funnet i forbindelse med etterforskningen av brannen i en tankbil på Lade i Trondheim natt til mandag.
- Funnet av brannbombene med batteri og tidsur etter aksjonen mot tankbilen på Lade ved Trondheim, er skremmende, sier etterforskningsleder Terje Lunde ved Sentrum politistasjon til NTB.
Han karakteriserer det som har skjedd som en særdeles alvorlig straffbar handling og oppfordrer alle som kan ha sett noe, om å melde fra til politiet.
En tankbil som sto utenfor firmaet Midt-norsk Fòr AL på Lade, ble påført store skader i brannen, som ble meldt til politiet klokken 4 natt til mandag. En lastebil som sto ved siden av, ble også skadd.

Dyrevernaktivister i søkelyset

Lunde sier politiet foreløpig ikke har andre spor å gå etter enn funnet av bombene. Det blir etterforsket bredt, men fordi tankbilen har som oppgave å kjøre ut fôr til pelsdyrfarmene i distriktet er det naturlig at det blir rettet et søkelys mot dyrevernaktivister, sier Lunde.
Han understreker imidlertid at det så langt bare er målet for bombene som gjør at disse gruppene vil komme i politiets søkelys.
- I forbindelse med de kriminaltekniske undersøkelsene ble det på åstedet funnet rester av materiale som trolig stammer fra to brannbomber. Ved nærmere undersøkelser ble det funnet ytterligere tre brannbomber som ikke er blitt antent.
Bombene var strategisk plassert ved kjøretøyene for å forårsake skade, sier Lunde.

Innrømmer sabotasje

I en e-post til NTB hevder personene som driver nettstedet Dyrenesfrigjøringsfront.com at de ikke er involvert i ulovlige aksjoner, men innrømmer samtidig at de støtter slike aksjoner.
Nettstedet skriver at aksjonen natt til mandag er av samme type som tidligere sabotasjeaksjoner mot pelsdyrindustrien.
- Antennelsesmekanismene, metoden og utplasseringen av brannbombene viser også alle likhetstrekk med linende sabotasjeaksjoner internasjonalt, hevder nettstedet.
Samtidig blir det avvist at det er tale om en voldelig aksjon fordi det bare dreier seg om materielle skader.
- Det er i norske pelsfarmer volden foregår, skriver folkene bak nettstedet.
Websiden fremstår som et talerør for et løst nettverk uten noen formell organisering. Enkeltpersonene som står bak opptrer anonymt. De hevder hardnakket at de bare støtter sabotasjen, uten selv å stå bak. (©NTB)

Personvernpolicy