Kjemikalietanker krasjet med fiskebåt

Kjemikalietanker krasjet med fiskebåt
Kjemikalietanker krasjet med fiskebåt

En kjemikalietanker har kollidert med en fiskebåt utenfor Ormen Lange-feltet ved Aukra i Møre og Romsdal. Minst en person er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde (NTB): Det er satt i gang en større leteaksjon etter at kjemikalietankskipet «Doris» kolliderte med en sjark utenfor Bud nord for Aukra i Møre og Romsdal tirsdag kveld.

Ved 21-tiden var sjarken i ferd med å synke. Foreløpig har ikke redningsmannskapene oversikt over hvor mange personer som var i sjarken, men det er satt i gang en større redningsaksjon hvor en leter etter savnede i sjøen.

- Klokken 19.26 fikk vi beskjed om at et mindre kjemikalietankskip har rent i senk en sjark i et område som ligger ytterst i havet utenfor Bud mellom Molde og Kristiansund, sier pressesjef Anders Bang-Andersen i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Til sammen er ti båter og to helikoptre med i søket. Det ene helikopteret er hentet fra Heidrun-plattformen.

Administrerende direktør Geir Mjelde i Bergens-rederiet Utkilen bekrefter overfor NTB at tankskipet «Doris» har vært involvert i en kollisjon. Skipet deltar i redningsaksjonen.

- Vi har vært i kontakt med besetningen om bord på «Doris», men vi kan ennå ikke si noe om hva som har skjedd. Nå konsentrerer vi oss om å bistå i aksjonen, sier Mjelde. (©NTB)

Personvernpolicy