I kø etter Radiohead

I kø etter Radiohead
I kø etter Radiohead
Artikkelen fortsetter under annonsen

I kjølvannet av Radioheads nedlastingsstunt kommer nå en rekke band på banen med lignende planer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oasis, Jamiroquai og The Charlatans er bare tre andre britiske band som angivelig skal ha tilsvarende planer som Radiohead, melder den britiske musikkavisen NME. De kommer alle til å tilby fansen fri nedlasting av kommende plateutgivelser.

Etter at Radiohead annonserte at de fra i morgen slipper sitt album «In Rainbows» til nedlasting for valgfri pris fra egen hjemmeside, skal både Oasis og Jamiroquai ha lagt seg på en tilsvarende strategi. Begge står, i likhet med Radiohead, uten platekontrakt for tiden og kan derfor selv bestemme hvordan de vil distribuere sitt eget nye låtmateriell. Oasis lanserer i første omgang sin kommende singel «Lord Don't Slow Me Down» gjennom sitt eget selskap Big Brother, og vurderer å gi ut all ny musikk fremover på et tilsvarende vis som Radiohead nå gjør.

Representanter for den britiske platebransjen har ifølge NME antydet at Radioheads stunt bidrar til å revolusjonere måten musikk tilbys på i fremtiden.

Også britiske The Charlatans har bestemt seg for å tilby sitt nye album for gratis nedlasting gjennom nettsidene til radiostasjonen XFM.