- Selvsagt skriver jeg om jihad

- Selvsagt skriver jeg om jihad
- Selvsagt skriver jeg om jihad
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mulla Krekar sier han skriver om president George Bush og okkupasjonen av Irak på internett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag morgen meldte NRK at Krekar står bak den anti-amerikanske nettsiden dorbeen.com.

Les også: – Mulla Krekar driver islamistisk nettside

På nyhetsportalen står det blant annet om amerikanske tap i Irak og Afghanistan. Ifølge NRK er nettstedet registrert i navnet til Krekars kone. Kanalen melder at nettsiden lenker videre til sider som sympatiserer med terrornettverket Al-Qaida, der det også er lagt ut videoer av angrep på amerikanske styrker.

- Selvfølgelig skriver jeg, sa Krekar senere til NRK i en pause i Høyesterett tirsdag.

- Nordmenn skrev i 1945 om nazistene og Hitler, og jeg skriver om president George Bush og okkupasjonen av Irak. Selvfølgelig gjør jeg det, det er jihad mot dem, sa Krekar.

I august hyllet han selvmordsaksjoner som strategi i et intervju med det amerikanske magasinet Newsweek.

- Martyraksjoner er effektive fordi våre tap er små og motstanderens tap er store, sa han til magasinet.

Gruppen Ansar Al-Islam, som han var med på å støtte, er en av de første gruppene som brukte selvmordsaksjoner i Irak-krigen.

Rikets sikkerhet
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener Krekar kan være en fare for rikets sikkerhet, blant annet på grunn av hans påvirkningskraft.

- Det finnes regler om oppfordring til vold og visse typer diskriminerende uttalelser som kan rammes av lovverket, men som utgangspunkt må det åpenbart være lov å drive nettsider. Spørsmålet må være om det han sier er i strid med andre bestemmelser, sier ekspert på ytringsfrihet Eivind Smith til ABC Nyheter.

Krekar møtte tirsdag i Høyesterett, i det som er hans siste sjanse til å få omgjort vedtaket om utvisning fra Norge.

Farlig i Nord-Irak
Den viktigste årsaken til at Krekar fortsatt vil bli boende i Norge skyldes sikkerhetssituasjonen i Nord-Irak. Dersom ikke norske myndigheter kan erklære området som sikkert, kan de heller ikke returnere ham. Dermed vil Krekar trolig kunne bli boende i mange år ennå, uavhengig av utfallet i Høyesterett, melder NTB.

Verken tingretten eller lagmannsretten har kunnet foreta en reell prøving av utvisningsvedtaket mot Krekar, siden deler av bevisene mot den tidligere lederen av Ansar al-Islam er hemmeligstemplet av PST. Av den grunnen konkluderte Oslo tingrett allerede for to år siden at domstolen ikke kunne overprøve vurderingen myndighetene har lagt til grunn når de henviser til rikets sikkerhet.

Det er satt av fire dager til behandling av anken i Høyesterett.