Spiser møll

Spiser møll
Spiser møll

Fra flygende plage til delikatesse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har kanskje hørt om møllspist. Men hva med å spise møll? En australsk kokk påstår nå at han kan få det irriterende insektet til å bli en delikatesse.

Sydney opplever for øyeblikket en invasjon av store møll av arten Bogong. En sterk vestlig vind har satt møllene ut av kurs noe som resulterer i plagsomme svermer som angriper storbyens hus, gater og postbokser.

Kokken Jean-Paul Bruneteau snur imidlertid situasjonen til noe positivt og sier at han kan gjøre de plagsomme skapningene om til den lekreste rett. Ifølge kokken smaker møllene riktig så godt dersom de blir stekt i smør.

- Det er mat, det er urinnvåner-mat, forteller Jean-Paul til Reuters.

Den australske urbefolkningen har nemlig spist den den uvanlige retten lenge.

Rå møll

En annen møll-entusiast er Marty Robinson som jobber som forsker på Australian Museum. Robinson spiser ofte møll rått, men sier at de også er fine å ha i hverdagsmåltider. Han advarer imidlertid mot å få dilla på møll, ettersom de kan inneholde smittefarlige stoffer fra bondegårder.

- Jeg vil anbefale kun ti om dagen. Men ti er mer enn nok for en omelett eller en wok, sier han til Reuters.

Bogong-møllen kan få et vingespenn på opp mot fem centimeter og migrerer vanligvis tidlig på sommeren til kjøligere områder. Da reiser de opp til 3000 kilometer for å bo i grotter i de australske alpene. De stakkars møllene blir imidlertid lett forvirret av storbylys på veien og ender opp med å dekke vegger og biler i byer.

Personvernpolicy