Truet med kniv - ventet to timer på politiet

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kioskansatt ble truet med kniv på Skjervøy i Nord-Troms. Politiet kom først etter to timer. - Det vil skje igjen, sier politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hendelsen skjedde natt til mandag da en mann brøt seg inn i Narvesen-kiosken på Skjervøy.

Kioskeieren ble varslet via alarm klokken 03 om natten. Han rykket ut, og ble møtt av en innbruddsstyv som truet ham med kniv, melder Framtid i Nord.

Vakthavende politipatrulje befant seg 170 kilometer unna, og det tok to timer før politiet ankom åstedet. Imens holdt folk vakt, slik at innbruddstyven ikke skulle slippe unna.

Politimester i Troms politidistrikt, Truls Fyhn, beklager at det tok to timer for politiet å rykke ut da en kioskansatt natt til mandag ble truet med kniv. Foto: Tor Richardsen / Scanpix.Politimester i Troms politidistrikt, Truls Fyhn, beklager at det tok to timer for politiet å rykke ut da en kioskansatt natt til mandag ble truet med kniv. Foto: Tor Richardsen / Scanpix.

Beklager sterkt
- Vi beklager sterkt at det tok så lang tid før politiet kom til stedet. Det er altfor, og vi jobber energisk med å få en bedring. For publikum er ikke dette tilfredsstillende, sier politimester Truls Fyhn til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han mener det er flere grunner til at det tok så lang tid:

- Det er vaktlister og arbeidstidsbestemmelser som skaper plunder for oss. Kravet til fritid er svært mye mer beskyttet enn før, og vi har begrenset anledning til å utkommandere personell, forteller Fyhn.

Derfor mener politimesteren at det samme vil kunne skje igjen:

- Det vil skje igjen - publikum vil fortsatt oppleve at det vil ta tid for politiet kommer, sier han og legger til at de jobber med å finne en løsning på problemet:

- Publikum skal slippe å vente i to timer. Vi ser på muligheten for at folk som ikke har vakt kan løse et problem av og til. Jeg kan for øyeblikket ikke være mer konkret enn det.