Erlandsen gav Kienast plass på landslaget

Erlandsen gav Kienast plass på landslaget
Erlandsen gav Kienast plass på landslaget
Artikkelen fortsetter under annonsen

Østerrikes landslagssjef Josef Hickersberger sier han stoler helt og fullt på Arne Erlandsens karakteristikker av Roman Kienast, etter at spissen ble tatt ut på det Østerrikske landslaget. – Vel, jeg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
The easy way

Kun to korte samtaler mellom Arne Erlandsen og Josef Hickersberger var nok til at Kamma-spissen ble plukket ut på landslaget.

Foto: Scanpix

Hickersberger uttaler til det østerrikske nettstedet sportlive.at at han anså Erlandsens ord som bankers da han vurderte om han skulle ta med Roman Kienast i den østerrikske troppen til de kommende privatkampene mot nabolandet Sveits og afrikanske Elfenbenskysten.

- Jeg har ikke sett Kienast selv, men jeg har en god og fortløpende dialog med Arne Erlandsen og jeg stoler helt og fullt på hans ord. Han er en erfaren trener som vet hva han snakker om, sier Hickersberger.

- Vel, jeg har snakket med ham kort to ganger, sier Erlandsen til ABC Nyheter.

Krtikk

Erlandsen vet at Hickersberger ikke har sett den storvokste angriperen live, men tror nok at det er mer enn ord fra en norsk trener som sendte Kienast inn i troppen til Østerrike.

- Han må jo ha sett ham på internett eller noe. For så veldig mye av meg har han ikke fått. Jeg har fortalt ham hva jeg synes Roman er god på og hva han må forbedre. Men noen anbefaling har jeg ikke gitt. Til det er jeg ikke i posisjon, fortsetter Erlandsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På bakgrunn av at Hickersberger selv ikke har sett Adeccoliga-spilleren i aksjon, skal sjefen for neste års EM-vert ha møtt relativt sterk kritikk i hjemlandet. Uttaket av den «norske fremmedlegionæren» er omstridt i Østerrike.

- Siden jeg selv ikke har hatt mulighet for å se ham er det min plikt å bruke de alternativene jeg har. Erlandsen er et slikt alternativ, forsvarer Hickersberger seg med.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke noe valg

Roman Kienast kan få sin debut for Østerrikes A-landslag når laget til nabolandet Sveits står på motsatt banehalvdel.

- Han ble tatt ut i vinter, men skadet seg før kampene og fikk ikke muligheten til å debutere da. Jeg skjønner at Hickersberger ønsker å se ham i slike kamper selv om jeg denne gangen var i mot det. Vi har viktig kamp her hjemme i serieinnspurten, mens de har en «uviktig» kamp mot Sveits lørdag 13. oktober. Det hadde ikke vært noe problem at han hadde spilt den andre kampen, mot Elfenbenskysten. Men siden det er internasjonale datoer er det ikke mye vi får gjort, sier Erlandsen til ABC Nyheter.