Karadas satte Bergen i brann

Karadas satte Bergen i brann
Karadas satte Bergen i brann

Azar Karadas ble den store helten med sine to scoringer på overtid, da Brann slo Lyn 3-1 mandag. Dermed havner årets seriemesterskap med all sannsynlighet i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): Stabæk har riktignok en teoretisk mulighet til å hente igjen Mons Ivar Mjeldes mannskap tre serierunder før slutt. Med ni poengs og 12 plussmål opp til gullplass, tror kun de mest optimistiske bæringene at seriegullet havner østpå.

Sist Brann og Lyn møtes i midten av juni, ble rødtrøyene rundspilt av og ydmyket med 0-6 av Henning Berg sine elever på Ullevål. Mange trodde dette var vendepunktet og starten på den tradisjonelle høstsprekken for gulljaktene bergensere.

Siden den tid har Oslo-laget solgt unna sine beste spillere Stefan Gislason og Edu og nærmer seg faretruende bunnstriden. Brann har styrket laget med blant annet Azar Karadas, og vist gryende høstform både i serie og UEFA-cupkvalifisering.

Gullfeiringen i Bergen startet allerede søndag, da Tromsø beseiret Viking 2-1. Stemningen var på kokepunktet i minuttene før kampstart, men vertene fikk ingenting gratis av aggressive gjester i åpningskvarteret.

- Vi gjorde nok grovjobben her i dag, slo Brann-trener Mons Ivar Mjelde fast overfor TV 2 etter kampen. Selv om han og spillerne må vente en stund med den helt store feiringen.

Typisk Helstad

Ikke overraskende var det toppscorer Thorstein Helstad som roet nervene til hjemmefansen. Endre Fotland Knudsen slurvet utilgivelig på Lyns høyreside, og forærte ballen til en offensiv Cato Guntveit. Backen sitt innlegg gikk forbi keeper Eddie Gustafsson og hele gjesteforsvaret. På motsatt stolpe lurte hedmarkingen, som kunne bredsiden ballen i det tomme målet og besørget sin 18. seriefulltreffer.

Dette var opptakten til en god periode for rødtrøyene, som burde gitt laget større pusterom før hvilen. Lyn kom på noen sporadiske forsøk, men Kristjan Örn Sigurdsson hadde både farten og kraften som skulle til for å temme spissduoen Ezekiel Bala og Odion Jude Ighalo.

Lyn-trener Henning Berg sendte innpå Jo Berget fra start i 2. omgang, og valgte å legge om fra 4:4:2 til en 4:4:1:1 formasjon, uten at så ut til å hjelpe gjestene. Brann klarte imidlertid ikke å utnytte sine til tider store målsjanser, og kunne blitt straffet hardt for det.

Dramatisk avslutning

Fem minutter før slutt ble Jo Berget byttet ut igjen, til fordel for Christian Brink. Minuttet senere utlignet Brink for gjestene med et hodestøt, etter innlegg fra Endre Fotland Knudsen. Festen så ut til å være ødelagt, og Brann-fansen som hadde sunget om gullet hele omgangen ble plutselig engstelig for at det heller ikke i år skulle gå veien.

Da dukket Azar Karadas opp og sørget for gullfest i vest. Nordfjordingen kom inn for Robbie Winters snaue halvtimen før slutt. På overtid kom Hassan El Fakiri fri på høyresiden, og den hjemvendte sønnen steg høyest på innlegget. Med et perfekt hodestøt, var publikum igjen i ekstase. Like etterpå var det Erik Huseklepp som fikk æren av å servere Karadas fra venstresiden, og taket lettet på Brann Stadion. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus