Rundt 80 drept i harde kamper i Pakistan

Rundt 80 drept i harde kamper i Pakistan
Rundt 80 drept i harde kamper i Pakistan

Rundt 80 mennesker er drept i kamper mellom regjeringssoldater og opprørere i Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islamabad (NTB-Reuters-DPA): Kampene foregår i den pakistanske regionen Nord-Waziristan nær grensen mot Afghanistan. Minst åtte av de drepte skal være sivile.

Avdelinger fra regjeringshæren med støtte fra artilleri og kamphelikoptre gikk søndag morgen til angrep mot opprørernes stillinger nær byen Mir Ali i Nord-Waziristan. Kampene fortsatte natten igjennom og utover dagen mandag, sa militære talsmenn i Islamabad.

Rundt 20 soldater ble drept og de militære lederne mistet kontakten med enkelte av sine avdelinger. - Sambandet med noen av våre utposter er brutt og vi er heller ikke i forbindelse med noen av avdelingene som var under forflytning, sa generalmajor Waheed Arshad.

«Tilbakeslag»

Den pakistanske nyhetskanalen Geo beskrev meldingene fra Nord-Waziristan som «et nytt tilbakeslag for hæren». - Opprørere holder fra før av 200 pakistanske soldater fanget i en annen del av det opprørsherjede pasjtunske stammeområdet, het det på Geos nettsider.

Nord-Waziristan ligger vest og sørvest for byen Peshawar i det nordvestlige Pakistan. Disse strøkene er kjerneområder for pasjtunerne, en folkegruppe som også holder til i de sørlige og østlige delene av Afghanistan.

Regionen regnes som en høyborg for geriljagrupper med tilknytning til terrornettverket al-Qaida og den afghanske talibanmilitsen. I juni i år trakk opprørere i disse områdene seg fra en fredsavtale ned de regionale myndighetene.

Helikopterkrasj

Rapportene om de nye kampene i Nord-Waziristan kom samtidig med meldinger om at fire personer omkom og president Pervez Musharrafs talsmann ble skadd da et helikopter krasjet 18 kilometer sør for Muzaffarabad, som er hovedstad i den pakistanske delen av Kashmir.

- Presidenten fløy i et annet helikopter og er uskadd, opplyste generalmajor Arshad. Musharraf var på vei til pakistansk Kashmir for å inspisere forholdene to år etter et jordskjelv som krevde rundt 73.000 menneskeliv i regionen.

Ifølge Arshad var det ikke noe som tydet på at det styrtede helikopteret var blitt utsatt for sabotasje. President Musharraf har kunngjort at han går av som forsvarssjef i Pakistan, og hans etterfølger general Ashfaq Kiyani overtok mandag som nestsjef for forsvarsstaben. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus