Sjåfører får ikke gå på do i vinter

Statens vegvesen holder toalettene langs veiene stengt i vinter på grunn av driftskostnadene. Norges Lastebileier-Forbund fortviler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke noe nytt at toalettene langs veiene stenges for vinteren. Det skjer hvert år. Først til våren kan sjåfører og andre veifarende bruke toalettene igjen.

Vegvesenet tar ikke hensyn til yrkessjåførene, mener Norges Lastebileier-Forbund.

- Vi synes det er urimelig, og Vegvesenet er klar over våre standpunkter. Vi har lagt fram krav ved flere anledninger om at det skal være åpent, sier distriktssjef Odd Hugo Pedersen i Norges Lastebileier-Forbund Troms og Finnmark til NRK.

Han mener Vegvesenet må ta hensyn til at sjåførene trenger en pause etter 4,5 timers kjøring.

- Det er spesielt viktig i distriktene hvor det er langt mellom tettstedene, at sjåførene har muligheten til å ta pauser i henhold til regelverket. I Finnmark og Nord-Troms er det jo lange avstander, sier han.

Vegvesenet ber sjåfører og bilister bruke bensinstasjoner og andre serviceanlegg langs veien i stedet.

- Jeg har selvfølgelig stor forståelse for at folk irriterer seg over det. Det er en vurdering av kostnadene ved å holde åpne rasteplassene. På vinterstid er det mindre trafikk og dyrere å drifte anleggene, sier trafikksjef Tore Lysberg i Statens vegvesen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus