– Krigen mot terror styrker al-Qaida

– Krigen mot terror styrker al-Qaida
– Krigen mot terror styrker al-Qaida

Krigen mot terror er feilslått og bidrar til å styrke ekstreme islamistiske organisasjoner, ifølge en britisk forskergruppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London (NTB-Reuters): En fundamental nyvurdering er nødvendig dersom kampen mot det globale terrornettverket skal bli effektiv, sier Oxford Research Group (ORG) i en rapport som legges fram mandag.

- Dersom al-Qaida skal stoppes, må årsakene til at bevegelsen får støtte forstås og gjøres noe med, sier Paul Rogers, rapportens forfatter og professor i globale fredsstudier ved universitetet i Bradford.

Han karakteriserer USAs invasjon i Irak som et «katastrofalt feilgrep» som har gitt tilhengere av al-Qaida et svært verdifullt opplæringsområde.

Rapportene, Alternativer til krigen mot terror, foreslår umiddelbar tilbaketrekking av alle utenlandske soldater fra Irak kombinert med et intensivt diplomatisk engasjement i regionen, også med Iran og Syria.

Også i Afghanistan går Rogers inn for en reduksjon i militær aktivitet, kombinert med sivil bistand og forhandlinger med militante grupper for å dra dem inn i en politisk prosess.

Han advarer sterkt mot et mulig angrep på Iran, som ifølge rapporten vil bidra sterkt til å styrke ekstreme elementer og øke voldsnivået i hele regionen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus