– Israel vil støtte en deling av Jerusalem

– Israel vil støtte en deling av Jerusalem
– Israel vil støtte en deling av Jerusalem

en israelske regjeringen vil støtte en deling av Jerusalem, opplyser stedfortredende visestatsminister i Israel Haim Ramon mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmålet om Jerusalem er sett på som et av de viktigste stridstemaene i konflikten mellom Israel og Palestina.

Som en del av forhandlingene mellom begge parter i konflikten har Israel foreslått å overgi mange av de arabiske nabolagene i Jerusalem til palestinerne, opplyser Ramon.

Ifølge den stedfortredende visestatsministeren kan palestinerne da etablere en hovedstad for en fremtidig stat i sin sektor av byen.

Til gjengjeld ønsker Israel at det internasjonale samfunnet, inkludert arabiske land, anerkjenner Israels suverenitet over jødiske nabolag i byen.

Ramon sa mandag at statsminister Ehud Olmerts koalisjonsregjering vil støtte en slik avtale. Forslaget går ut på at palestinerne får kontroll over palestinske nabolag i Jerusalem der til sammen 170.000 palestinere bor, men Israel vil ikke overføre kontrollen over Den hellige by.

Israel erobret Jerusalem fra Jordan under seksdagerskrigen i 1967 og en FN-resolusjon krever at Israel trekker seg ut av områdene som ble erobret under krigen. (©NTB)

Personvernpolicy