– Israel vil støtte en deling av Jerusalem

– Israel vil støtte en deling av Jerusalem
– Israel vil støtte en deling av Jerusalem
Artikkelen fortsetter under annonsen

en israelske regjeringen vil støtte en deling av Jerusalem, opplyser stedfortredende visestatsminister i Israel Haim Ramon mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spørsmålet om Jerusalem er sett på som et av de viktigste stridstemaene i konflikten mellom Israel og Palestina.

Som en del av forhandlingene mellom begge parter i konflikten har Israel foreslått å overgi mange av de arabiske nabolagene i Jerusalem til palestinerne, opplyser Ramon.

Ifølge den stedfortredende visestatsministeren kan palestinerne da etablere en hovedstad for en fremtidig stat i sin sektor av byen.

Til gjengjeld ønsker Israel at det internasjonale samfunnet, inkludert arabiske land, anerkjenner Israels suverenitet over jødiske nabolag i byen.

Ramon sa mandag at statsminister Ehud Olmerts koalisjonsregjering vil støtte en slik avtale. Forslaget går ut på at palestinerne får kontroll over palestinske nabolag i Jerusalem der til sammen 170.000 palestinere bor, men Israel vil ikke overføre kontrollen over Den hellige by.

Israel erobret Jerusalem fra Jordan under seksdagerskrigen i 1967 og en FN-resolusjon krever at Israel trekker seg ut av områdene som ble erobret under krigen. (©NTB)