Banket Vålerenga

Arild Sundgot og Simen Brenne ordnet de avgjørende scoringene i Lillestrøms 3-1 seier over Vålerenga på Ullevaal søndag.

20/10: Aalesund – Brann.
21/10: Fredrikstad – Sandefjord, Lillestrøm – Rosenborg, Lyn – Vålerenga, Odd – Start, Tromsø – Strømsgodset.

(©NTB)

Oslo (NTB): Begge scoret da det var under kvarteret igjen av kampen.

Seieren var fortjent i en kamp der hjemmelaget nok hadde de største sjansene, men der Lillestrøm hadde ballen mest og vel så mye av spillet. LSK avsluttet best i begge omgangene etter at Vålerenga hadde åpnet forrykende.

Vålerenga storspilte i første halvdel av første omgang og tok fortjent ledelsen ved Gunnar Heidar Thorvaldsson etter bare ni minutter. Han fikk ballen i fin posisjon etter et frispark og scoret fra 10-12 meter.

Occean

Deretter hadde hjemmelaget et skudd i stanga ved Allan Jepsen. Vålerenga hadde full kontroll. Lillestrøm var spilt ut over sidelinjen, men så plutselig som lyn fra klar himmel, headet Olivier Occean inn 1-1, og det snudde kampen.
I den siste halvdelen av første omgang framsto gjestene fra Lillestrøm som det førende laget, uten at Kanarifuglene klarte å spille seg til de største sjansene. Men Vålerenga-dominansen var nøytralisert godt og grundig.

Flott avslutning
Vålerenga åpnet også annenomgangen best, men overtaket holdt ikke mer enn 10-12 minutter.

Lillestrøm-maskineriet malte jevnt og trutt, og etter noen gode skuddforsøk fra både Ronny Johnsen, Gunnar Heidar Thorvaldsson og Morten Berre, handlet det meste om Lillestrøm igjen. Det var som en kopi av det som skjedde i første omgang, men LSK overtok føringen av kampen mye tidligere i sluttomgangen.
Vålerenga som storspilte på midtbanen i første halvdel av førsteomgangen og også i begynnelsen av den andre, falt fullstendig sammen og hadde store problemer med å komme seg fram på banen.

Det var fullt fortjent da Arild Sundgot kunne gi gjestene 2-1 med bare 14 minutter igjen å spille, og Simen Brenne satte definitivt spikeren i Vålerenga-kista med sin 3-1 scoring bare fem minutter senere.

En fortjent seier til Lillestrøm som utnyttet sjansene da de bød seg, mens Vålerenga var godt med på notene i åpningen av hver omgang, men som ikke sto distansen.