Sandefjord rykket ned

Sandefjord rykket ned
Sandefjord rykket ned

Strømsgodset lekte seg til 4-0-seier mot Sandefjords ti fortapte menn og sendte vestfoldslaget ned i 1. divisjon søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FAKTA ELITESERIEN:

Rosenborg – Odd Grenland 4-1 (2-0)
---
Stabæk – Aalesund 4-2 (2-2)
---
Strømsgodset – Sandefjord 4-0 (1-0)
---
Tromsø – Viking 2-1 (2-0)
---
Vålerenga – Lillestrøm 1-3 (1-1)
---
Spilles mandag: Brann – Lyn Oslo 19.00.
Spilt lørdag:
Start – Fredrikstad 3-1 (1-0)
Neste kamper:
20/10: Aalesund – Brann.
21/10: Fredrikstad – Sandefjord, Lillestrøm – Rosenborg, Lyn – Vålerenga, Odd – Start, Tromsø – Strømsgodset.

(©NTB)

Drammen (NTB): Sandefjords Birger Madsen kommer nok ikke til å glemme Marienlyst stadion med det første. Etter elleve minutter rev han ned Strømsgodsets Thomas Sørum og sørget for straffespark til hjemmelaget.

I det 36. minutt brukte Sandefjords midtstopper hendene igjen. Som bakerste mann la han ned Sørum som var på vei alene igjennom. Dommer Espen Berntsen var aldri i tvil om det røde kortet, og Madsen protesterte da heller ikke på avgjørelsen.

Bergdølmo

Med 0-1 og ti spillere var laget fra hvalfangerbyen tilbake i 1. divisjon selv med godt over en omgang igjen å spille.

Trener Tor Thodesen klarte å holde laget oppe den første sesongen etter opprykket, men årets sesong ble for tøff.

35-åringen (36 lørdag) André Bergdølmo banket inn den første spikeren i Sandefjord-kista fra straffemerket. Innbytter Christer George doblet ledelsen da han hamret ballen i krysset fra 18 meter etter en times spill.

Der og da spilte Sandefjord som et 1.-divisjonslag, mens Strømsgodset har fått et pusterom i kampen om å havne på kvalifiseringsplassen.

Godset-trykk
Sandefjord så aldri ut som et lag som kjempet for sin eksistens i eliteserien.
Allerede i åpningsminuttet kunne unggutten Steffen Nystrøm gitt hjemmelaget ledelsen, men Sandefjord-målvakt Espen Bugge Pettersen gjorde en flott beinparade på Nystrøms avslutning fra kort hold.

Midtveis i første omgang kom Sandefjord mer i kampen, men et skuddet fra skrått hold fra Thomas Sobotzik var den eneste avslutningen laget kom til.

Verken Fredrik Thorsen eller kaptein Tommy Knarvik hadde det lille ekstra som skulle til i Sandefjord-angrepet, og duoen ble et enkelt bytte for «Godsets» rutinerte forsvarsrekke.

For drammenslaget var det en ny opplevelse å ta ledelsen i en kamp. Og mot ti spillere i over 50 minutter kunne det ikke gå galt.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus