Vil aksjonere mot dødsvei

Vil aksjonere mot dødsvei
Vil aksjonere mot dødsvei

En av Norges mest dødbringende veistrekninger, E18 gjennom Bamble, får ingen ting i statsbudsjettet for 2008. Nå varsler engasjerte bamblinger aksjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg lover å engasjere meg i dette og stiller gjerne opp på aksjoner, så lenge de er lovlige. Det er grenser for unnfallenhet for telemarkspolitikerne, sier Bård Hoksrud fra Frp. (Foto: Tom W. Reiersen)- Jeg lover å engasjere meg i dette og stiller gjerne opp på aksjoner, så lenge de er lovlige. Det er grenser for unnfallenhet for telemarkspolitikerne, sier Bård Hoksrud fra Frp. (Foto: Tom W. Reiersen)

Det er snakk om en av landets farligste og mest trafikkerte veistrekninger.

I perioden 1995 til 2006 krevde E18 gjennom Bamble kommune 31 liv, 74 personer ble hardt skadd og 448 ble skadet. Statistikken er stygg, men har ikke gjort inntrykk på regjeringspartiene. Senest i august var samferdselsminister Liv Signe Navarsete på besøk i kommunen.

I Statsbudsjettet, som ble lagt frem fredag, gis ikke ett øre til utbedring av veistrekningen, som på det meste har oppunder 20 000 kjøretøyer per døgn i høysesongen om sommeren.

Vidar Tellefsen, som er talsmann for aksjonsgruppa for utbedring av E18 gjennom Bamble, er eitrende forbannet.

- Først går lokale stortingspolitikere ut fra Arbeiderpartiet og lover at det skal komme penger til utbedring over statsbudsjettet. Dette sluttet fylkespolitikerne seg til. Nå går de samme fylkespolitikerne ut og sier seg fornøyde med veibevilgningene til Telemark, sier Tellefsen til ABC Nyheter.

Talsmannen har fullstendig mistet tiltroen til fylkets egne politikere i veispørsmål.

- Fylkets politikere gir blanke i oss. I fremtiden har jeg faktisk mer tro på at politikerne fra nabofylket Aust-Agder vil klare å ordne opp.

Vidar Tellefsen lover aksjoner i tiden som kommer.

- Først og fremst kommer vi til å sette opp skilt som viser hvor farlig veien er, selv om veimyndighetene har sagt nei til slik skilting. Vi kommer til å bruke ulike virkemidler for fortsatt å blir hørt for å synliggjøre hvor farlig veien er.

Bård Hoksrud (Frp) fra Bamble sitter i Stortingets samferdselskomite. Han synes det som skjer er tragisk.

- E18 er blitt rustet opp de siste årene, men deler av Telemark henger etter. Når du kommer ut av tunnelen etter Grenlandsbrua blir du møtt av en krøttersti. Avkjørsler og kryss er gamle, ja, bent frem livsfarlige. I 2005 skjedde det tre dødsulykker innenfor et veistrekke på fire kilometer.

- Jeg lover å engasjere meg i dette og stiller gjerne opp på aksjoner, så lenge de er lovlige. Det er grenser for unnfallenhet for telemarkspolitikerne, sier Bård Hoksrud.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus