Start mot sikker plass i Tippeligaen

Start tok tre viktige poeng da de slo Fredrikstad 3-1. Strømstad, Hulsker og Borre scoret for Start. Johansson reduserte for FFK.

Start – Fredrikstad 3-1 (1-0)

10.940 tilskuere

Mål: 1-0 Fredrik Strømstad (34), 2-0 Bernt Hulsker (50), 3-0 Martin Borre (70), 3-1 Gardar Johansson (88)

Dommer: Kjell Alseth, Stjørdals-Blink.

Gult kort: Patrik Gerrbrand, Pål André Czwartek, Ardian Gashi, Ismael Beko Fofana, Fredrikstad.

Start (4-4-2): Kenneth Høie – Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Inge André Olsen, Kristoffer Paulsen – Martin Borre, Fredrik Strømstad, Ygor Marciel Santiago, Jon Midttun Lie (Bruno Silva da Costa fra 88.) – Ole Martin Årst, Bernt Hulsker, (Espen Børufsen fra 77.)

Fredrikstad (4-4-2): Lasse Staw – Pål André Czwartek (Serge Konan Kouadio fra 71.), Patrik Gerrbrand, Raio Piiroja, Johan Sjöberg – John Anders Bjørkøy, Ardian Gashi, Kasey Wehrman, (Hans Erik Ramberg fra 85.), Raymond Kvisvik – Gardar Johansson, Tarik Elyounoussi, (Ismael Beko Fofana fra 57.)

Med seieren rykket Start opp til sikker plass og skjøv samtidig Strømsgodset ned på kvalifiseringsplassen. Men drammenserne kan endre på det når de tar imot Sandefjord søndag. Opp til Aalesund på plassen over er det nå bare to poeng.

Benny Lennartsson er i ferd med å redde Start fra nedrykk. Trenerskiftet på Sørlandet har fått sving på de gule og svarte.

Etter en forholdsvis kjedelig åpning på oppgjøret der lagene bare produserte halvsjanser og knapt nok det, spilte hjemmelaget seg fram til kampens første store målsjanse etter knappe ti minutters spill. Men skuddet til Martin Borre fra skrå vinkel havnet over tverrliggeren.

Seks minutter senere var Ole Martin Årst nær ved å gi hjemmelaget ledelsen, men det knallharde skuddet gikk like utenfor Lasse Staw i FFK-buret.

Overtak

Hjemmelaget opparbeidet seg etter hvert et spillemessig overtak, og alt gjestene hadde å by på de første tjue minuttene var et par-tre halvsjanser.

Derfor var det fullt fortjent da Fredrik Strømstad ga hjemmelaget ledelsen på et skudd som gikk via gjestenes forsvarsspiller Raio Piiroja etter en halvtimes spill.

Ti minutter før pause brente Ole Martin Årst et straffespark for hjemmelaget, etter at gjestenes Johan Sjøberg hadde felt Martin Borre.

Start åpnet forrykende etter hvilen og spisskollega Bernt Hulsker gjorde opp for Årst straffemiss før pause da han doblet ledelsen kort tid ut i omgangen. Hulsker fanget opp ballen inne i feltet og sikkert satte den forbi FFK-keeperen.

Ampert

Kampen hardnet seg etter hvert til og det var nærmest slåsskamp kvarteret ut i omgangen da hjemmelagets Steinar Pedersen ble liggende nede inne i feltet. Forsvarsmakker Inge André Olsen reagerte kraftig på at gjestenes Raio Piiroja kjørte albuen i magen på Pedersen.

I tillegg reagerte FFK-spillerne sterkt på at dommeren ikke dømte straffespark i samme situasjon.

Etter tumultene fortsatte hjemmelaget å produsere sjanser og det var fortjent da danske Martin Borre la på til 3-0 med et fint skudd helt nede i hjørnet.

Gardar Johansson reduserte rett før slutt.