Målfest for Sir Alex

Målfest for Sir Alex
Målfest for Sir Alex

Manchester United slaktet Wigan 4-0. Etter mye kritikk hittil i sesongen for liten scoringsevne, fant Alex Fergusons spillere veien til nettmaskene lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester (NTB-AFP):

Manchester U. – Wigan 4-0 (0-0)

MU: Tevez (54), Ronaldo (59, 76), Rooney (82). T: 75.300.

Dermed topper fjorårets seriemester tabellen for første gang i år.

– Dette er en periode alle lag er inne i. Men det varer ikke evig, snart begynner vi å score igjen, sa Sir Alex Ferguson etter 1-0 kampen mot Roma tidligere i uken. Lørdag skjedde det skotten håpet på.

Men det så lenge ut til å gå mot nok en målfattig kamp på Old Trafford. For selv om hjemmelaget presset på, gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Da hadde United presset gjestene tilbake på banen, men et hardtkjempende forsvar gjorde livet vanskelig for United. I tillegg skrev Nemanja Vidic og John O’Shea seg på Uniteds allerede lange skadeliste i første omgang. Det gjorde også Luis Saha. Han skadet seg mens han varmet opp på sidelinjen. Det er ikke klart hvor alvorlig skadene er.

Ti mann ute

– Hvis man tenker på alt som skjedde så gjorde vi en fantastisk jobb. Vi spilte fantastisk fotball, og dersom vi skal vinne noe denne sesongen, så er det denne troppen som skal gjøre det. Vi hadde ti spillere ute med skade, men jeg har stor tro på den troppen jeg har, sa Ferguson etter kampen.

For ni minutter etter hvilen fikk United endelig uttelling. Da sto nykommeren Carlos Tevez fram og gjorde det United har slitt med å gjøre hittil i år; å score mål.

Anderson, en annen nykommer, dro seg flott opp på kanten på en kontring og la inn i feltet der Tevez ventet. Argentineren kjempet seg forbi to forsvarere og banket ballen i mål.

Bare fem minutter senere øket Cristian Ronaldo til 2-0. Det var annen gang United nettet to ganger i en og samme kamp denne sesongen.

– Vi satt opp farten i annen omgang og flyten i spillet var bedre, forklarte Ferguson, og Wigans manager, Chris Hutchings, kunne også skrive under på tempoøkningen.

– Vi hadde en kampplan som fungerte veldig bra i 45 minutter, men så snart de scoret det første målet økte de tempoet og for å være helt ærlig så kunne de scoret enda flere, mente Hutchings.

Sikret festen

Men etter å ha scoret to mål på kort tid roet de rødkledde seg noe ned, men et kvarter før full tid sikret Ronaldo festen for United. Wayne Rooney la innlegget som Ronaldo ekspederte sikkert i mål.

Men United stoppet ikke på tre mål. «De røde djevlene» presset på og sju minutter før full tid fikk endelig Wayne Rooney skrive seg på scoringslistene. «Vidunderbarnet» fikk et flott innlegg fra Danny Simpson som han plasserte kontant i nettmaskene.

Mot slutten av kampen fortsatte hjemmelaget å presse på, men flere mål ble det ikke.

– I dag viste de (spillerne) hvilket kaliber de er av, jeg er veldig stolt, sa Sir Alex Ferguson.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus