Demonstrasjon ved den danske ambassaden i Oslo

Demonstrasjon ved den danske ambassaden i Oslo
Demonstrasjon ved den danske ambassaden i Oslo

Rundt 20 demonstranter samlet seg lørdag ettermiddag utenfor den danske ambassaden i Oslo. Politiet stilte mannsterke opp, men fikk lite å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rolig

Rundt 20 demonstranter samlet seg lørdag utenfor den danske ambassaden i Oslo i forbindelse med at hundrevis av aksjonister forbereder en ny husokkupasjon i København.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

– De står stort sett bare og henger der. Det går veldig rolig for seg, sier operasjonsleder Kjetil Kroken i Oslo politidistrikt til NTB.

Demonstrasjonen til 20-30 blitzere foran den danske ambassaden i Oslo er i sympati med danske ungdommer i København. Etter at Ungdomshuset ble revet, har forkjempere i København sagt de skal okkupere et hus nordvest i byen, ifølge den danske avisen Politiken. I 13 danske byer ble det holdt støttedemonstrasjoner lørdag.

Politiet satte opp sperringer utenfor ambassaden i Oslo og har utstyrt seg med køller, skjold og tåregass. Det var imidlertid svært rolig de første timene lørdagsettermiddagen.

Kroken vil ikke kommentere om politiet venter at demonstrasjonen skal utarte.

– Det avhenger av hva som skjer i København. Uansett har vil tilstrekkelig med mannskaper på plass, sier operasjonslederen. (©NTB)

Personvernpolicy