10 smarte batteritips

10 smarte batteritips
10 smarte batteritips

Får du bare jobbet en time eller to før batteriet ryker? Disse tipsene kan gjøre underverker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da du kjøpte ny bærbar varte kanskje batteriet i et par-tre timer, men nå skriker den etter strømadapter allerede etter en times tid. Kjenner du deg igjen?

Her er ti tips som gjør at batteriet på den bærbare PC-en din varer lenger:
Skru ned lysstyrken
Greit nok at du ser skjermen bedre når lysstyrken er høy, men dette tapper batteriet langt fortere. Skru ned lysstyrken helt til du synes det blir litt for vanskelig å se, og så ett hakk opp igjen. Sannsynligvis har du et ikon som ser ut som en liten sol på tastaturet ditt. Prøv den.
Defragmenter harddisken
Harddisken er en annen faktor som stjeler mye batterikapasitet, og du er ute etter å la den jobbe så lite som mulig. Over tid blir den rotete, og da må du defragmentere. Du kan lese mer om defragmentering i denne artikkelen.
Kjøp mer RAM
Det høres kanskje ut som om dette vil kreve enda mer strøm, men det vil spare harddisken for mye arbeid fordi den ikke trenger å bruke virtuelt minne i like stor grad (se forrige punkt).
Ny PC? Her er de beste tilbudene

Kjør fra harddisk, ikke DVD
Det høres kanskje ut som vi roter fryktelig nå, men neida - DVD-ROMen din bruker nemlig enda mer strøm enn harddisken, og derfor bør du heller legge inn innhold på platene inn på harddisken.

Lukk programmer
Lukk det du ikke bruker. Enkelt og greit. Også det som ligger i systemstatusfeltet; det være seg iTunes eller programmet som aktiveres når du putter inn et minnekort.
Deaktiver trådløst nett
Hvis du ikke er i nærheten av noe trådløst nett - deaktiver kortet. Å lete etter trådløse nett tar batterikraft.
Bruk batteriet
Ikke kjør på strøm 24/7. Trekk ut kabelen og la batteriet få trimmet seg litt. Hvis ikke reduseres utholdenheten med tiden.
Se for øvrig denne artikkelen om hvorfør du ikke bør ta ut batteriet når du kjører på strøm.
Bruk dvalemodus, ikke ventemodus
I dvalemodus (hibernate) lagres alt som ligger i minnet og maskinen skrus av. I ventemodus sørger maskinen for å holde liv i minnet. Bruk førstnevnte selv om oppstartsiden blir noen få sekunder tregere.

Hold den kjølig
Hvis PCen blir varm, går kjøleviftene stadig raskere. Sørg for at PCen har luft rundt seg - ikke sitt i sofaen med PCen på puta ved siden av, for eksempel.

Prioriter aktivietene dine
Når du ikke har strøm, bør du først og fremst gjøre ting som ikke krever så mye hvis du skal få batteriet til å rekke. Lag TODO-lister, skriv epost og andre enkle ting. Unngå DVD-titting, Photoshop og andre ressurskrevende ting.

Personvernpolicy