Brødrene Solberg sliter i Spania

Brødrene Solberg sliter i Spania
Brødrene Solberg sliter i Spania

Petter Solberg hadde ingen god dag på jobben og ligger på en sjetteplass etter seks fartsprøver i Rally Catalonia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franskmannen Sebastien Loeb leder etter fredagens første runde. Han tok over ledelsen fra sin teamkollega, spanjolen Daniel Sordo, som var i føringen før den sjette fartsprøven. VM-leder Marcus Grönholm fra Finland har tredjeplassen.

Solberg maktet ikke å følge med de beste og havnet til slutt over halvannet minutt bak Loeb. Han punkterte også to ganger.

Glatt for storebror

For storebror Henning Solberg, som kjører asfaltrallyet i Spania for første gang, gikk det enda dårligere. Han ligger på en 10.-plass og nærmere seks minutter bak etter den første runden.

– Det har i grunnen vært en grei dag for oss, men det går ikke fort nok. Vi har ikke hatt noen problemer, bortsett fra at det ble svært vanskelig og glatt på den siste etappen da det begynte å regne, sa Henning Solberg og la til at de mangler den nødvendige erfaringen på asfalt.

Målet for Ford-føreren er å fullføre løpet og få med seg mest mulig erfaring.

Dramatisk for Mikkelsen

Andreas Mikkelsen, som foreløpig er på en 45.-plass, fikk en dramatisk start på sitt første Rally Catalonia. Under den tredje fartsprøven fikk 18-åringen store problemer da han kjørte i grøfta i en sving. Like etter opplevde Mikkelsen å bli påkjørt av bilen som fulgte bak.

– Bilen bak oss gjorde det samme som oss, men da lå vi i veien. Han gikk rundt og landet oppe på fronten av min bil. Vi var heldig for det kunne blitt en stor ulykke, fortalte Mikkelsen til sine hjemmesider.

Fartsprøve 7-14 kjøres lørdag. Rallyet avsluttes søndag. (©NTB)

Personvernpolicy