Krever at Marion Jones fratas VM- og OL-medaljer

Presidenten i Den australske olympiske komiteen, John Coates, krever at Marion Jones fratas de fem OL-medaljene hun vant i Sydney.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andre mener hun også må miste VM-medaljene hun vant i Sevilla i 1999 og i Edmonton i 2001. Den amerikanske sprintdronning skal i et brev til venner og familie ha innrømmet at hun brukte doping før OL i Sydney i 2000, der hun vant fem medaljer, tre gull og to bronsemedaljer.

Marion Jones kommer til å erkjenne skyld for å ha løyet til føderale agenter i USA i forbindelse med etterforskningen av BALCO-skandalen. For det risikerer hun seks måneder fengsel. Nå kan det også hende at hun blir fratatt alle medaljer hun vant i årene 1999 til og med 2001.

Marion Jones som var dominerende på sprinten og i lengde rundt årtusenskiftet, skal ha innrømmet å ha brukt stoffet THG (tetrahydrogestrinon), og hun hevder at hun fikk det av treneren Trevor Graham

Jones sier hun til å begynne med trodde hun fikk et kosttilskudd, men innser at varselklokkene burde ha ringt.

– Jeg burde ha fortstått at ikke alt var som det skulle da han fortalte meg at jeg ikke måtte fortelle om kosttilskuddet til noen, skriver Marion Jones i brevet som blir offentliggjort i Washington Post.

Arne Ljungqvist som er formann i IOKs medisinske komité, sier at Jones-saken har ligget på vent i IOKs disiplinærutvalg. Den kommer helt sikkert til å bli tatt opp igjen nå, og alt annet enn at hun blir fratatt både OL- og VM-medaljer vil være en stor overraskelse.

Det er ventet at Marion Jones kommer til å bli dømt av amerikanske myndigheter etter avsløringene og innrømmelsene i løpet av tre måneder. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus