Vil hedre Obiora

Nettverket Respekt vil døpe stedet der Eugene Obiora ble drept til Obioras plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilde fra et fakkeltog i protest mot politiets opptreden i forbindelse med Eugene Obioras død. Nettverket Respekt foreslår å kalle stedet Obioras plass. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIXBilde fra et fakkeltog i protest mot politiets opptreden i forbindelse med Eugene Obioras død. Nettverket Respekt foreslår å kalle stedet Obioras plass. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Nettverket, som vil markere ettårsdagen for Obioras død, vil også reise en byste av den avdøde

- Vi bestemte oss for å døpe stedet Obioras plass i forbindelse med ettårsmarkeringen av Obioras død, og nå skal vi ha en åpningsmarkering, sier Hallgeir Opdal i nettverket Respekt.

Ifølge Adresseavisen kommer nettverket til å søke kommunen om at stedet, som nå heter Bassengbakken, døpes om til Obioras plass.

- Vi forventer at saken får en positiv behandling. Det som skjedde med Obiora har berørt hele Trondheim, og derfor er det naturlig å omdøpe plassen, sier Hallgeir Opdal til Adresseavisen.

Han tror stedet vil bli hetende «Obioras plass» på folkemunne uansett.

48-åringen Eugene Obiora døde etter å ha blitt utsatt for et halsgrep og lagt i bakken da han kom i basketak med fire polititjenestemenn på et servicekontor i Trondheim 7. september i fjor.

Antirasistisk senter er usikker
Mari Linløkken, fungerende leder for Antirasistisk senter, er usikker på om det å kalle opp et sted etter Obiora, er en viktig handling.

- Det å minnes saken er viktig, og det er fint å ha et permanent minne om saken. Jeg er usikker på det å kalle opp plassen etter Obiora. Med en byste vil man ha et vakrere minne ved at vi minnes Obiora sånn som han så ut, mener Linløkken.

Opplever dere dette som et stikk i siden til politiet?

- I hvert fall til den som synes at dette var et godt politiarbeid, men det finnes heldigvis bedre politekrefter enn det.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus