Kommunene får 6,2 milliarder kroner mer

Kommunene får en bevilgning på 6,2 milliarder kroner mer i 2008, derav 2 milliarder kroner i frie inntekter, går det fram av Kommunal- og regionaldepartementets budsjettforslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnhild Meltveit Kleppa er fornøyd med statsbudsjettet.Magnhild Meltveit Kleppa er fornøyd med statsbudsjettet.

Kommunal- og regionalminister (Sp) sier seg «veldig fornøyd» med at kommunene får mer enn de ble forespeilet i kommuneproposisjonen i vår. Da lovet regjeringen mellom 4,5 og 5,25 milliarder kroner, derav mellom 1,5 og 1,75 milliarder kroner i frie inntekter, påpeker statsråden.

Hun framhever også at regjeringen nærmer seg målet om 10.000 nye årsverk i eldreomsorgen allerede i løpet av neste år. Andre satsingsområder er 500 millioner kroner mer til «en forutsigbar ordning for ressurskrevende tjenester», 7.700 nye barnehageplasser, 434 millioner mer til psykiatri, fem timer mer i grunnskolen og et eget tilskudd til sykehjemsplasser og omsorgsboliger. (©NTB)

Les mer:

Bistand til fattige land øker igjen

Et budsjett for felleskap og miljø

Bellona: - Budsjettet ikke som folk forventet

Personvernpolicy