Kommunene får 6,2 milliarder kroner mer

Kommunene får en bevilgning på 6,2 milliarder kroner mer i 2008, derav 2 milliarder kroner i frie inntekter, går det fram av Kommunal- og regionaldepartementets budsjettforslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnhild Meltveit Kleppa er fornøyd med statsbudsjettet.Magnhild Meltveit Kleppa er fornøyd med statsbudsjettet.

Kommunal- og regionalminister (Sp) sier seg «veldig fornøyd» med at kommunene får mer enn de ble forespeilet i kommuneproposisjonen i vår. Da lovet regjeringen mellom 4,5 og 5,25 milliarder kroner, derav mellom 1,5 og 1,75 milliarder kroner i frie inntekter, påpeker statsråden.

Hun framhever også at regjeringen nærmer seg målet om 10.000 nye årsverk i eldreomsorgen allerede i løpet av neste år. Andre satsingsområder er 500 millioner kroner mer til «en forutsigbar ordning for ressurskrevende tjenester», 7.700 nye barnehageplasser, 434 millioner mer til psykiatri, fem timer mer i grunnskolen og et eget tilskudd til sykehjemsplasser og omsorgsboliger. (©NTB)

Les mer:

Bistand til fattige land øker igjen

Et budsjett for felleskap og miljø

Bellona: - Budsjettet ikke som folk forventet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus