Brann-sensasjon i Belgia

Branns drømmesesong fortsetter. Etter borteseier 2-1 over Brugge venter nå innbringende puljespill i UEFA-cupen.

Brugge (NTB): - Vi vant fortjent. Særlig i 1. omgang var vi utrolig gode. Vi kjempet knallhardt for hverandre, sa Robbie Winters til Bergens Tidende. Han scoret det viktige 2-0-målet.

Men det ble spennende mot slutten torsdag. Brugge presset hardt nesten hele 2.-omgangen.

- Jeg er utrolig stolt av laget mitt i dag, sa Brann-trener Mons Ivar Mjelde til NTB.

- Dette laget bryter nye barrierer for Brann hele tiden, fortsatte «Gull-Mons».

Etter 1-2-reduseringen haglet det rundt landslagskeeper Håkon Opdal en stund.

Brugge fikk en mann utvist ti minutter før slutt. Det tok litt av piffen fra belgierne som ikke maktet å fullføre langspurten.

I stedet hadde Brann flere muligheter til å gjøre 3-1. Nå gikk bergensere videre på bortemålsregelen etter 0-1-tap i Bergen.

- Vi var nærmere 3-1 enn Brugge var utligning, mente Mjelde.

Thorstein Helstad storspilte. Han gjorde 1-0 etter 14 minutter på pasning fra Martin Andresen. Så fikk Robbie Winters ballen fra Helstad. Samspillet førte til 2-0 ved pause.

Tap i første kamp gjorde oppgaven svært vanskelig for serielederen. Brugge taper også ytterst sjelden på sin hjemmebane.

Bayern neste?
Men det var Brann som kjørte kampen i Belgia i 1.-omgangen. I tillegg til målene hadde Erik Huseklepp to store sjanser før pause.

Brann kan også være serievinner mandag. Taper Viking borte mot Tromsø søndag og Brann slår Lyn Oslo kvelden etter, er gullet i boks. I så fall det første Brann-seriemesterskapet siden 1963.

Trekningen av gruppene i UEFA-cupen finner sted tirsdag. Først kamp går 25. oktober.

- Jeg har ikke tenkt så mye på hvem jeg ønsker å møte. Vi tar hvem som helst, men ønsker oss selvsagt de store lagene. Bayern München hadde vært gøy å prøve seg mot, sa Winters. (©NTB)