<b><u>BLUES GROOVE:</b></u>

Angela Strehli spiller i Oslo lørdag

Blues Groove-spaltist Øyvind Pharo anbefaler å få med konserten med Angela Strehli på Belleville i Oslo førstkommende lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsert verdt å få med segKonsert verdt å få med seg

Denny Freeman er ikke lenger bosatt i Texas. Han flyttet til California og spilte lokalt inn til han plutselig ble hyret av Bob Dylan, som han har turnert med i snart tre år. Han er sjefsgitarist hos Dylan og har sin del av æren for de spennende tingene i Dylans lydbilde for tiden.

Freeman var Antone's-klubbens store kultgitarist. I 1987 var han bandlederen til Texas' «Queen of Blues», Angela Strehli, da hun ga ut sitt fabelaktige debutalbum «Soul Shake», som samtidig var første utgivelse på Antones plateselskap.

Men Freeman og Strehli skilte lag, og med base i San Francisco begynte Angela Strehli en ny karriere på 1990-tallet. Sist hun var i Norge var på Notodden Bluesfestival i 1997, der hun opptrådte sammen med Doug Sahm og The Last Real Texas Blues Band.

Sterkt band
På Belleville-scenen til Cosmopolite i Oslo kommer hun førstkommende lørdag (6. oktober) med bandet hun har hatt noen år nå, under ledelse av gitaristen Mighty Mike Schermer, i seg selv en formidabel vokalist, og et tett band med Steve Ehrmann på bass, Paul Revelli på trommer og Michael Emerson på keyboards.

Disse musikerne er også med på Angela Strehlis ferskeste plateutgivelse «Blue Highway» (M.C. Records, 2005). Albumet inneholder for øvrig et opptak fra 1985 da hun sang med Stevie Ray Vaughan, Double Trouble og blåserrekken til Roomful Of Blues, under en berømt konsert i Carnegie Hall. Den gang ønsket Stevie Ray Vaughan å få Angela Strehli over til CBS Records.

I alle fall er hun en opplevelse på en liten klubbscene. Hør henne på Cosmopolite den som kan.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus