Burmesisk major møtte opp på norsk ambassade

Den burmesiske majoren som har sagt han vil søke asyl i Norge, var i møte med den norske ambassaden i Bangkok torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi kan bekrefte at møtet har funnet sted og at han nå har forlatt ambassaden, sier pressevakt i Utenriksdepartementet, Bjørn Svenungsen, til NTB torsdag.

Han forteller at torsdagens møte varte ganske lenge, men kunne ikke kommentere hva majoren tok opp eller hva slags sak som nå er til behandling.

– Nå kommer det han la fram til å bli behandlet. Men før det er behandlet, kan vi ikke kommentere saken, sa Svenungsen og la til at det er helt vanlig praksis.

En svensk journalist fra nyhetsbyrået TT møtte tirsdag majoren dypt inne i jungelen like ved grensen til Burma. Mannen skal være i 40-årene og kaller seg Win. Han ønsker ikke nå å oppgi fullt navn av hensyn til familien som er igjen i Burma.

I intervjuet forteller han at han deserterte for å slippe å være med på å slå ned demokratidemonstrasjonene som ble ledet av munkene i Burma. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus