Franks fullkomne aften

Franks fullkomne aften
Franks fullkomne aften

Rørleggeren fra Hurum var lettet etter kampen på Lerkendal. – Skål for tre poeng, sa han fra pubstolen etter kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jaaa, das war schön

Frank Karwinski (høyre)og Thomas Wings var glade for seier over Rosenborg. Festen fortsatte i de sene nattetimer for de tilreisende tyske Schalke-supporterne på puben "Three lions" i Trondheim.

Foto: Geir Råve, ABC Nyheter

Før kampen mellom Rosenborg og Schalke 04 i går skrev ABC Nyheter om Frank Karwinski. Tyskeren som til daglig jobber og bor på Hurum var svært lettet etter kamp over at hans kjære Schalke 04 hadde banket fantasiløse trøndere sønder og sammen.

- Jeg synes ikke Schalke spilte noen god kamp, men hva spiller vel det for rolle når en vinner. Det var det viktigste her i dag, sa Frank til ABC Nyheter.

Herr Karwinski var en glad mann før kampen. Smilet var også på plass etter oppgjøret på Lerkendal. (Foto: Geir Råve, ABC Nyheter)Herr Karwinski var en glad mann før kampen. Smilet var også på plass etter oppgjøret på Lerkendal. (Foto: Geir Råve, ABC Nyheter)

En svært så munter tysker satt godt plantet på barkrakken sammen flere personer ikledd Schalkes blå og hvite farger på puben «Three lions» i Trondheim sentrum. Rundt 150 andre Schalke-fans hadde samlet seg for å feire seieren over Rosenborg med en øl eller to.

- Flyet mitt går halv ni i morgen så jeg må det litt rolig, fortsatte han og tok en slurk øl.

Alt gikk veien

Frank Karwinski var relativt sikker på seier før kampen, men trodde at det skulle bli vanskeligere å innkassere tre poeng enn det som ble tilfellet.

- Jeg var dog litt nervøs i første omgang for da tenkte jeg at dette blir garantert en 0-0 kamp, og det hadde ikke vi råd med. Men da vi tok ledelsen tenkte jeg at nå går det bra. Rosenborg kjempet, men var ikke farlige i det hele tatt, sier han.

- Det var jo ingen god kamp, men jeg synes begge lag gjorde en svært god innsats. De kjempet hele veien, både Rosenborg og Schalke. Men det er godt at vi har sånne typer som Jones og Kuryani. De er gull verdt for oss.

Da ABC Nyheter traff Frank på pub hadde han akkurat fått vite resultatet i den andre kampen i gruppe B, oppgjøret i Spania mellom Valencia og Chelsea.

- Det var det beste som kunne skje oss, at Chelsea vant. Nå er det jevnt i toppen mellom Chelsea, Valencia og oss. Rosenborg får det vanskelig nå.

Han trodde også at dette ble den eneste kampen han fikk se sitt kjære Schalke spille i årets Champions League.

- Det er ikke bare å dra sånn uten videre fra jobb og familie i Norge. Men det var jo gøy at jeg fikk være med på dette da. Jeg kommer ikke til å glemme det så fort. Det var kjempemorsomt.

Dyrt

Thomas Wings, en advokat fra Bochum ikke langt fra Gelsenkirchen, tok seg den frihet og dro til Norge for å se favorittlaget spille. Men en billig reise ble det ikke.

- Hvis jeg regner etter så koster det meg cirka 1000 euro for hele pakka. Det er fly, hotell, kampbillett og lommepenger her. Jeg vet ikke om jeg kommer til å dra på kampene mot Valencia og Chelsea borte. Men en ting er sikkert. Jeg drar verken til Spania eller England om jeg ikke har billett på forhånd.

Da ABC Nyheter forlot lokalet ljunget et høyt «Schaaaaalke» i lokalet. Ølglassene ble løftet og glade tyskere fortsatte festen på den trange og intime puben i Trondheim sentrum.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus