Tung kveld for planløst RBK

Tung kveld for planløst RBK
Tung kveld for planløst RBK

Schalke imponerte ikke, men stakk av med tre poeng fra Lerkendal. Et planløst Rosenborg manglet offensive ideer og måtte se seg slått 0-2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Jermaine Jones blir gratulert av nr 18, Rafinha, etter at han ga Schalke 04 ledelsen 1-0 i annen omgang av gruppe B-kampen i Champions League mellom Rosenborg og FC Schalke 04 på Lerkendal onsdag kveld. Foto Gorm Kallestad / SCANPIX

Rosenborg – Schalke (Tyskland) 0-2 (0-0)

Lerkendal

21.361 tilskuere

Mål: 0-1 Jermaine Jones (62), 0-2 Kevin Kuranyi (89).

Dommer: Grzegorz Gilewski, Polen.

Gult kort: Marek Sapara, Vidar Riseth, Rosenborg, Rafinha, Jermaine Jones, Manuel Neuer, Schalke.

Lagene:

Rosenborg (4-5-1): Lars Hirschfeld – Roar Strand, Christer Basma, Miika Koppinen, Mikael Dorsin (Didier Konan Ya fra 79.) – Per Ciljan Skjelbred (Yssouf Koné fra 68.), Marek Sapara, Vidar Riseth, Alexander Tettey, Abdou Razak Traoré – Steffen Iversen.

Schalke (4-4-2): Manuel Neuer – Rafinha, Heiko Westermann, Marcelo Bordon, Benedikt Höwedes – Jermaine Jones (Gustavo Varela fra 84.), Fabian Ernst, Ivan Rakitic (Carlos Grossmüller fra 75.), Zlatan Bajramovic – Kevin Kuranyi, Peter Løvenkrands (Gerald Asamoah fra 64.).

Mesterligacomebacket åpnet med 1-1 mot Chelsea, men det var ikke kvelden for en ny magisk europacupaften for trønderne.

- Vi prøvde å unngå å gjøre feil, men evnet ikke helt inn, sa trener Knut Tørum etter kampen. Han var svært skuffet over å ha tapt den svært så viktige kampen mot Schalke

Rosenborg-trener, Knut Tørum, var skuffet på pressekonferansen etter kampen mot Schalke 04 som endte med 0-2 tap. (Foto: Geir Råve, ABC Nyheter)Rosenborg-trener, Knut Tørum, var skuffet på pressekonferansen etter kampen mot Schalke 04 som endte med 0-2 tap. (Foto: Geir Råve, ABC Nyheter)

Jermaine Jones (25) skrinla trolig også Rosenborgs mål om UEFA-cupspill på nyåret da han scoret alene med Lars Hirschfeld et drøyt kvarter inn i annen omgang. Offsidelinja til RBK sviktet, og Jones fikk all verdens tid.

Schalke imponerte ikke i trønderske omgivelser, men guttene fra Gelsenkirchen er plutselig med i kampen om avansement til cupspillet etter arbeidsseieren mot Knut Tørums disipler.

- Vi ville mye, og vi visste vi ville får sjanser, men vi klarte ikke oppgaven i dag. Det handler om å være presise og utføre handlinger i stort tempo. det klarte vi ikke i dag, fortsatte en rolig Tørum.

Usikker

RBKs tunge sesong fortsetter. Hederlig 0-2-tap mot Schalke gir ikke arbeidsro på brakka. Tørums trenerfremtid er høyst usikker. Onsdag var det igjen tydelig at trønderne mangler offensiv samhandling slik vi husker fra Nils Arne Eggens glansdager. Men Tørum selv virker rolig tross mange spekulasjoner om hans fremtid den siste tiden.

- Så lenge jeg ikke har fått andre signaler enn at jeg er trener i Rosenborg kan jeg ikke annet enn å forholde meg til det. Jeg sa det ganske ettertrykkelig i går, sa Tørum med klar adresse til det fremøtte pressekorps på pressekonferansen kort tid etter kampen i Trondheim.

Et stykke igjen

Tørum er ingen 4-3-3-mann og virker ikke å ha evnen til å få Rosenborg-maskineriet til å gli offensivt. Steffen Iversen jobbet og slet, men ble veldig alene. Schalke spilte med diamant, men rommene som oppsto klarte en ikke å utnytte.

Nærmest mål var vertene da de tyske gjestene rotet. Heiko Westermann headet ballen over egen keeper, men Manuel Neuer fikk desperat slått den i stolpen.

Schalke-forsvaret lot seg stresse innledningsvis, men det ble aldri noe stormløp mot Neuer i sluttminuttene. Det ble i stedet måltyven Kevin Kuranyi som kunne øke til 2-0 i nest siste minutt da han dro av Christer Basma.

– Det ble litt for mange gale valg utover i kampen. Jeg synes første omgangen var bra, men i andre så kom det klart frem at vi fortsatt har et stykke igjen til vi er på nivå med lag som for eksempel Schalke, sa Tørum.

Personvernpolicy