Ikke lengre pappaperm i statsbudsjettet

Regjeringen innfører ikke lengre pappapermisjon i statsbudsjettet som blir lagt fram fredag. Men selvstendig næringsdrivende får full rett til fødselspenger fra 1. juli neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag får selvstendig næringsdrivende kun 65 prosent av lønna si i fødselspenger. Vanlige lønnsmottakere kan få 100 prosent av lønna i fødselspenger, inntil 401.000 kroner.

Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem sier til TV 2 at denne skjevheten vil bli rettet opp i statsbudsjettet som regjeringen legger fram på fredag.

– Det er en satsing fra regjeringens side som betyr at det blir en helt annen hverdag for mange småbarnsforeldre som driver egen bedrift, sier hun.

Stortingspolitikere fra de rødgrønne partiene kom i valgkampen med krav om også lengre pappapermisjon og at fedre skal opptjene selvstendige rettigheter til fødselspenger. Men disse kravene blir ikke innfridd foreløpig, ifølge Bekkemellem. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus