Sel skulle trekke tenner – døde av overdose

Selen Diesel skulle bare trekke tenner, men fikk en overdose bedøvelse og døde tirsdag kveld. Den store attraksjonen ved Polaria i Tromsø ble ni år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selen Diesel (Foto: Polaria)Selen Diesel (Foto: Polaria)

– Han fikk bedøvelse for at vi skulle trekke tenner, men våknet aldri av bedøvelsen, sier daglig leder Erik Joachimsen ved Polaria til Bladet Tromsø.

Diesel var en storkobbe av en arktisk selart, og hadde holdt til på Polaria i sine ni leveår. Det betyr at den siste av de originale selene som kom til Polaria i 1998 er borte. Diesel var den siste gjenlevende av kvintetten Sassen, Blåmann, Selma, Selvira og Diesel.

– Vi avventer til obduksjonsrapport foreligger før vi kan si noe mer om årsaken til dødsfallet, opplyser tilsynsveterinær Bente Akselsen på Polarias hjemmeside.

Ifølge Joachimsen er det gjort lite forskning på bedøvelse av denne typen dyr, og det er derfor vanskelig å gi rett dose.

Diesel var den siste hannselen ved Polaria. Joachimsen kan ikke si noe om hvorvidt Polaria vil skaffe en ny hannsel. Dette vil bli tatt opp på et møte i neste uke.

Polaria har nå kun de tre hunnselene Aurora, Bella og Mai San igjen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus