The September When gjenforenes

Stavangerbandet The September When gjør comeback på Torget i hjembyen i august neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spiller gratis for hjemmepublikummet neste år.Spiller gratis for hjemmepublikummet neste år.

Et av 90-tallets mest største norske band, The September When med Morten Abel i spissen, gjenforenes i anledning ONS 2008. ONS står for stiftelsen The Offshore Northern Seas, som arrangerer den årlige oljemessen i Stavanger.

Originalbesetningen i The September When kommer i den anledning til Torget i Stavanger for å gjøre gratiskonsert under avslutningen av det fire dager lange arrangementet som går av stabelen fra 26. til 29. august 2008.

- Vi er svært tilfredse med å ha fått til dette, sier administrerende direktør for ONS Kjell Ursin-Smith. - En eksklusiv gjenforening av The September When er noe vi har jobbet for i lang tid.

Med originalbesetningen
Han legger til at arrangøren er klar over at det er mange mennesker, ikke bare i Stavanger, som har ønsket å se bandet samlet igjen. Når gruppen inntar scenen på Torget er det med samme besetning som i 1995: Morten Abel på vokal, Morten Mølster på gitar, Helge Hummervoll på tangenter, Stene Osmundsen på trommer og Gulleiv Wee på bass. Dette blir første gang på 12 år The September When spiller sammen som band.

På sponsorsiden er det ferske selskapet StatoilHydro sterkt inne og bidrar økonomisk. «For oss er dette et stort prosjekt vi ikke ville klart alene. I lys av Stavangers status som kulturhovedstad i 2008 hadde vi lyst til å hente frem noe av det beste Stavanger har hatt å by på innen musikk. Det er da svært gledelig at StatoilHydro har sett verdien av dette og valgt å gå inn som støttespiller», skriver ONS i en pressemelding i dag.

The September When eksisterte i perioden 1987-1996, og ga i løpet av sin karriere ut fire studioalbum: «The September When» (1989), «Mother I've Been Kissed» (1991), «One Eye Open» (1993), «HuggerMugger» (1994). Det store gjennombruddet fikk de med «Bullet Me», signaturlåten fra 1991-utgivelsen «Mother, I've Been Kissed».

Personvernpolicy