Norsk støtte til Schalke 04

Norsk støtte til Schalke 04
Norsk støtte til Schalke 04

Frank Karwinski er rørlegger og bor og jobber på Hurum. I kveld håper tyskeren at hans elskede Schalke 04 banker Rosenborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For evig

Frank Karwinski bor og jobber i Norge, men er en stor fan av Schalke 04. Han gleder seg stort til kampen mot Rosenborg i kveld og har klokketro på tysk seier.

Foto: Geir Råve, ABC Nyheter

Frank Karwinski er en ihuga Schalke 04-supporter og i dag går en av hans store drømmer i oppfyllelse: For første gang på to år får han muligheten til å se sitt elskede Schalke live igjen.

- Jeg flyttet til Norge for to år siden og har ikke fått muligheten til å se de spille siden jeg flyttet. Jeg jobber i dag som rørlegger og bor på Hurum. Det nærmeste jeg kommer fotball er Strømsgodset, men de er så dårlige at det ikke er noe vits å se på engang, sier en munter Schalke-patriot til ABC Nyheter på torget i Trondheim.

Frank er alene i Trondheim. Hjemme på Hurumlandet sitter resten av familien og skal følge kampen på TV.

- Både kona og ungene sitter hjemme riktig antrukket i Schalke-utstyr når kampen spilles i kveld. Alle i heimen holder med Schalke 04, forteller han. Og fortsetter:

- Selvfølgelig. Det skulle bare mangle.

Drøm

Ingen tvil om hvem som er Frank Karwinskis store Schalke-helt. Olaf Thon har for evig og alltid brent seg inn i hjertet til tyske Frank fra Hurum. (Foto: Geir Råve, ABC Nyheter)Ingen tvil om hvem som er Frank Karwinskis store Schalke-helt. Olaf Thon har for evig og alltid brent seg inn i hjertet til tyske Frank fra Hurum. (Foto: Geir Råve, ABC Nyheter)

Frank trodde det ikke var mulig da Rosenborg og Schalke ble trukket i samme gruppe i årets Champions League. Idet trekningen var ferdig fikk 49-åringen dårlig tid. Han bare skulle se Schalke i Norge.

- Rett etter at trekningen var over bestilte jeg både fly og kampbillett. Billetten fikk jeg gjennom Schalke og den kostet 60 euro, noe som ikke er ille, sier han på en dialekt som bærer preg av at han ikke er født og oppvokst i Norge.

- Dette var det beste som kunne skje meg. Jeg er så glad i Schalke selv om jeg er fra Nord-Tyskland.

Ifølge Frank selv var det tilfeldig at det var Schalke som ble klubben i hans hjerte. I 35 år har han trykket den blå/hvite klubben til sitt bryst.

- Det er en klubb med sterke tradisjoner. Egentlig burde det vel blitt Borussia Dortmund, men det endte i stedet opp å bli fiende nummer én, fortsetter han.

Da ABC Nyheter treffer supporteren i Trondheim er han svært spent:

- Jeg skal treffe noen her som skal gi meg billetten, men vet ikke helt hvor og når. Men det ordner seg nok, sier han og beroliger seg selv.

Må vinne

Rørleggeren vet ikke så mye om dagens motstander Rosenborg, men han har fått med seg at de ikke gjør det så godt i Tippeligaen.

- De tapte sist, ikke sant? Jo, jeg vet at de ikke har gjort det så bra i år, men det kommer uansett til å bli tøft for Schalke i kveld. Med Rosenborg-seier eller uavgjort er løpet kjørt for vår del. Siden vi tapte hjemme for Valencia i første kamp må vi vinne her i kveld. Står vi med ett eller null poeng etter to kamper blir det vanskelig. Vi skal jo tross alt til Valencia i en utrolig vanskelig bortekamp. Men jeg tror vi vinner 2-1.

Til tross for at han jobber og bor i Norge følger han godt med på laget fra Gelsenkirchen.

- Vi er gode defensivt og gode på kontringer. Denne sesongen har vi startet meget sterkt og jeg har tro på at det fortsetter i kveld. Samarbeidet Kuryani og Jones på topp er et livsfarlig våpen.

Men han er bekymret om kampen skulle utvikle seg i en spesiell retning.

- Vi har hatt problemer når vi har tatt ledelsen mot de lagene vi har møtt. Leder vi med ett eller to mål, er det akkurat som om vi lett slipper inn mål mot slutten. Jeg får håpe at Rosenborg tar ledelsen og at vi snur det utover i kampen.

Bonus

Schalke har flere sesonger på rad ikke maktet å vinne den tyske Bundesligaen. I fjor tapte på målstreken for Stuttgart. Laget har av mange fått tilnavnet «Shaky 04» fordi det aldri holder helt inn. Frank mener det er viktig å fokusere på den hjemmelig tyske ligaen. Champions League er en bonus.

- Det er klart det er moro å gjøre det godt i Champions League, men det er uansett viktigst med Bundesligaen hjemme. Gjør vi det dårlig der, får vi jo heller ikke være med neste år.

Selv om Frank har stor tro på seier skulle han gjerne sett sin store helt gjennom alle tider på banen i kveld. For Frank er en av tidenes minste midtbanespiller på det tyske landslaget den store helten:

- Olaf Thon var bare helt fantastisk, min store helt og Schalkes beste spiller gjennom tidene. Hadde han spilt i kveld hadde jeg vært helt rolig, sier Schalke-supporteren.

Les også: Bratseth: - Rosenborg har vunnet i lotto

Personvernpolicy