Nekter innsyn i Treholt-saken

Nekter innsyn i Treholt-saken
Nekter innsyn i Treholt-saken

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ved settesjef Einar Drægebø fastholder sitt standpunkt om at NRK ikke skal få innsyn i lydbåndopptakene fra Treholt-saken i Eidsivating lagmannsrett i 1985.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRKs klage, etter PSTs avslag i juni i år, er nå sendt fra PST til Oslo statsadvokatembeter til avgjørelse. Men før saken kan behandles der, må det avklares om førstestatsadvokat Lasse Qvigstad er habil. Dette spørsmålet er nå tatt opp med Riksadvokaten, og må trolig avgjøres av Justisdepartementet, får NTB opplyst.

Lasse Qvigstad og riksadvokat Tor-Aksel Busch var begge aktorer i straffesaken mot Arne Treholt.

NRKs juridiske avdeling ba i mars 2006 om å få tilgang til opptakene, som omfatter 263 lydbåndkassetter. Søknadene om innsyn og avgradering er ennå ikke avgjort, etter at saken har havnet i et juridisk villnis. (©NTB)

Personvernpolicy