Får sample The Beatles

Får sample The Beatles
Får sample The Beatles

De amerikanske rap-veteranene i Wu-Tang Clan er de første som noen gang er gitt tillatelse til å sample en Beatles-låt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wu-Tang Clan er de første artistene som offisielt er gitt tillatelse til å benytte originalinnspillingene av en sang signert The Beatles for å bruke i sin egen fortolkning.

Skulle opprinnelig vært en coverlåt
Hip hop-legendene skulle etter den opprinnelige planen kun ha spilt inn en coverversjon av The Beatles' «While My Guitar Gently Weeps» sammen med George Harrisons sønn Dhani Harrison. Men nå har bandet i stedet fått tillatelse til å bruke et sample fra originalversjonen til sin egen fortolkning av klassikeren, som opprinnelig var å finne på albumet «The Beatles», også kjent som «The White Album», fra 1968.

På en melding som medlemmene av Wu-Tang Clan har publisert på sine hjemmesider skriver de: «Vi ønsker spesielt å takke Danny Harrison og Erykah Badu for å hjelpe oss med å gi denne låten et nytt liv. Vi takker også The Harrison Estate og The Beatles for deres bidrag til å gjøre dette mulig.»

En historisk begivenhet
Gruppen avslører samtidig at utgivelsesdatoen for det kommende albumet «8 Diagrams» er utsatt fra 13. november til 4. desember på grunn av arbeidet med å tilpasse samplingen til ønsket format. Selv betegner de det hele som en historisk begivenhet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus