Attentat mot ambassadør

Attentat mot ambassadør
Attentat mot ambassadør

Polens ambassadør til Irak ble lettere såret da hans bilkortesje ble truffet av en rekke bomber i sentrum av Bagdad, melder det polske utenriksdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Såret

Polens ambassadør til Irak, general Edward Pietrzyk, ble lettere såret da kolonnen hans ble truffet av en rekke bomber i sentrum av Bagdad onsdag (Foto: REUTERS/FORUM/Maciej Figurski / SCANPIX)

Det var et attentatforsøk. De tre bilene våre kjørte rett på miner, sier en talsmann for det polske utenriksdepartementet.

Hendelsen fant sted onsdag.

Polens statsminister, Jaroslaw Kaczynski, sier Polen ikke vil trekke ut de vel 900 soldatene som landet for tiden har stasjonert i Irak.

– Desertering er alltid den dårligste løsningen, sier han.

Ambassadøren, general Edward Pietrzyk, ble sendt til det amerikanske militærsykehuset, men skal ikke være livstruende skadd.

Ifølge irakisk politi ble en sivil person og en polsk livvakt drept i et av bombeangrepene og fem andre ble såret, inkludert tre ansatte ved den polske ambassaden.

Polen er en av USAs trofaste støttespillere og bidro med soldater til den amerikanskledede invasjonen i Irak i 2003. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus