Stor høstfestival på Youngstorget

I løpet av tre oktoberdager skal mer enn 40 artister sørge for at MSN Oslo Music Week får etablert seg som en betydelig høstfestival på Youngstorget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bandets største 80-tallshit får du garantert høre på Youngstorget denne helgenBandets største 80-tallshit får du garantert høre på Youngstorget denne helgen

- I år er det viktigste for MSN Oslo Music Week å skape en veldig bra festival der musikere og besøkende har det fett! God musikk, god stemning og god drikke, forteller en ivrig festivalsjef Christopher Collings.

Norsk avlegger
Den norske avleggeren av Liverpool Music Week er døpt MSN Oslo Music Week og sparkes i gang på Youngstorget torsdag 18. oktober. Øverst på plakaten står utenlandske navn som Brett Anderson fra Suede, britiske The Aeroplanes, svenske Petter og et gjenforent China Crisis. I løpet av de tre dagene festivalen pågår gis også et bredt utvalg av up-and-coming norske artister en sjanse til å vise seg frem for et større publikum.

- MSN Oslo Music Week er unikt med tre dager med to scener et sted, i et stort festivaltelt på Youngstorget. Besøkende kan vente seg skikkelig god festivalstemning midt i byen, legger Collings til.

MSN Oslo Music Week arrangeres for første gang 18-20. oktober 2007 på Youngstorget i Oslo, i samarbeid med Liverpool Music Week, Oslo Kommune og Norsk Kulturråd. De tre dagene deles inn i tre hovedkategorier, hvor indiepop- og rock preger torsdagen, hip hop, rap og reggae preger fredagen mens lørdagen er forbeholdt rock, punk og elektronika.

- Ny og viktig arena

- Vi er godt fornøyd med å samarbeide med en festival som legger så stor vekt på å booke de rette artistene. Vi ser på samarbeidet som en naturlig forlengelse av vårt musikkengasjement og nå får vi sjansen til å være med på å bygge opp en ny og viktig arena for ny og bra musikk, sier Audun Giske fra MSN.

Festivalkonseptet er hentet og videreutviklet fra Liverpool Music Week, som også er samarbeidspartner for å utveksle artister mellom Norge og Storbritannia. Liverpool Music Week er ifølge arrangøren Storbritannias raskest voksende festival.

Et stort sirkustelt på Youngstorget med kapasitet på 1300 personer vil ha to scener, der musikken går non-stop! Totalt 13 band spiller hver kveld med ca 20 min sett hver.

Det langsiktige målet er å bygge opp MSN Oslo Music Week som en sterk merkevare for nyskaping av musikk. Her blir det fokus på både etablerte headlinere og ambisiøse up-and-coming-artister.

Programmet for MSN Oslo Music Week 2007:

Torsdag 18. oktober: indie/pop/alternative rock

Konferansier: Mina Hadjian (P3)
Brett Anderson (UK)
Radio LXMBRG (S)
The Aeroplanes (UK)
Mani Spinx (DK)
Something Sally (N)
Inglow (N)
Sebastian Waldejer (N)
Cortina (N)
Kaya (N/UK)
Lady Moscow (N)
Amira (N)
Clubber Lang (N)
Absent Elk (N)
That Special Monkey Hug (N)


Fredag 19. oktober: hip hop/r&b/reggae
Konferansier: Tommy Tee & DJ Herkules (National Rap Show)
Petter (S)
Madcon (N)
Samsaya (N)
Martin Bentancourt (S)
Chris Lee (N)
Anna David (DK)
Jay Norton (UK)
STL (N)
Fremmed Rase (N)
Breaknecks (N)
Herreløse (N)
The Legion (N)
Bankrupt (N)
Betong Bistro (N)

Lørdag 20. oktober: rock/punk/elektronika
Konferansier: Liza Stokke (Bymagasinet)
King Midas (N)
Lukas Kasha (N)
China Crisis (UK)
Delta Fiasco (UK)
Dylan Mondegreen (N)
Robert Post (N)
Dreamboy (S)
Breed (N)
Aigi (N)
Kenneth Ishak & The Skidz (N)
The Dirtydogs (N)
Ledfoot a.k.a. Tim Scott McConnell (N)
Melody Marshal (N)
Pipedream (N)


For ytterligere informasjon: www.msnoslomusicweek.no

Personvernpolicy