Rot om homoinfo i Bergen

Homofiles organisasjoner i Bergen skal fortsatt få informere om homofili i skolene i byen. Det ser ut til å bli resultatet etter at politikerne først vedtok det motsatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LLH Bergen og Hordaland og Skeiv Ungdom Bergen reagerte da de mandag fikk kjennskap til at et flertall i kommunens komité for finans, næring og kultur hadde gjort et vedtak der det het at lærere og helsepersonell skal gi informasjon om homofili.

Vedtaket la opp til at skolene skulle stenge ute de homofiles organisasjoner som gjennom mange år har drevet informasjon om homofili i skolene i Bergen.

Forslaget var satt fram av en representant fra KrF, og det fikk støtte fra Høyre, Frp og Pensjonistpartiet i komiteen. Det skal opp i bystyret 15. oktober.

I en pressemelding mandag påpekte LLH og Skeiv Ungdom at informasjonen fra organisasjonene har hjulpet mange lesbiske og homofile i sin identitetsbygging og at dette vedtaket vil skru utviklingen for dem minst 30 år tilbake.

Etter at de homofiles organisasjoner reagerte og tok kontakt med framstående politikere på både lokal- og riksplan, fikk de signaler om at både Høyre og Frp i Bergen angrer på vedtaket og ikke vil støtte det i bystyret. Enkelte medlemmer av komiteen var ikke klar over hva de hadde sagt ja til.

– Det ser ut til at dette løser seg, sier Hallvard Øren, styremedlem i LLH Bergen og Hordaland.

– Men det er skuffende at vi i 2007 skal oppleve noe slikt, og vi vil ta det opp videre på prinsipielt grunnlag for å hindre at det skjer igjen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus