Mener Rosenborg vant syv rette i lotto

Mener Rosenborg vant syv rette i lotto
Mener Rosenborg vant syv rette i lotto

Den avgåtte RBK-direktøren mener Rosenborg nesten bør takke Herren. - Vi har vunnet i lotto, sier Bratseth om årets deltagelse i Champions League.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rune Bratseh mener det blir vanskeligere og vanskeligere å kvalifisere seg for Champions League, men nok et år er den trønderske hær å se i midtuka når spennende kamper skal spilles på topp europeiske klubbnivå.

Men en ærlig Bratseth mener det ikke var dyktighet som sendte RBK i første rekke til møter med Chelsea, Valencia og Schalke 04 i årets gruppespill i Champions League.

- Måten vi kom oss til turneringen på er jo helt utrolig. Det er faktisk slik at utfallet av trekningen kanskje ble enda enklere enn om vi selv fikk velge blant motstandere, sier han til ABC Nyheter og ler litt.

Bratseth mener laget ikke kunne fått en enklere vei til gruppespillet turneringen.

- Jeg mener måten vi kom oss inn i turneringen på er det samme som om en skulle vinne syv rette i lotto. Vi hadde helt vanvittig flaks. Nå må vi bare gripe sjansen og utnytte den turen maksimalt.

Ikke involvert

Når Rosenborg i dag møter tyske Schalke 04 til den svært så viktige andre kampen i Champions Leagues gruppespill blir det uten særlige innspill fra mannen som kanskje kjenner tysk fotball aller best i Trondheim, nemlig avgåtte direktør Rune Bratseth.

- Nei, jeg har svært liten kjennskap til hvordan Schalke vil opptre i morgen. Verken spillere eller måten de spiller på vet jeg så mye om, men de er kartlagt på vanlig måte av folk i klubben. Vi er uten min hjelp svært godt forberedt til kampen, sier den avgåtte klubbdirektør Rune Bratseth til ABC Nyheter. Bratseth fulgte hvert spark på ballen under gårsdagens trening og han har stor tro på Rosenborg i morgen, til tross for at han ikke helt vet hva som venter.

- Det er et solid ja, såpass vet jeg, men på Lerkendal skal vi ha en fair mulighet til poeng.

Outsider

Bratseth har i mange år fått oppleve gode prestasjoner fra sultne trøndere når det er snakk om Champions League. I år, som alle andre år, ser han på sitt eget lag som gruppas «dark horse». Han tror det fortsatt er en fordel når verdensvante stjerner skal ut i kulden og møte hissige RBKere på Lerkendal.

- Vi er gruppas klare outsider selv om vi fikk ett poeng borte mot Chelsea og Schalke står uten etter tapet mot Valencia. Schalke 04 er en større klubb enn oss og i vi må være ærlige å si at vi i morgen skal være fornøyde om vi får poeng. Men det er ikke til å stikke under en stol at vi går for tre. Gjør vi det tror jeg alt kan skje. sier en offensiv Bratseth til ABC Nyheter.

Til tross for at trønderne gikk på en smell mot Fredrikstad på søndag, mener Bratseth at laget er kapabelt til å slå godt fra seg i kveld. Han mener 3-4 tapet i plankebyen ikke vil ligge i bakhodet når Kevin Kuryani og står på motsatt banehalvdel.

- Noe av styrken vår er at vi har vært med på dette mange ganger. Vi er flinke til å fokusere på kamper som er i kveld, og å legge forrige kamp bak oss. Det er noe spesielt med kamper Champions League. Så det at vi gjorde en meget svak figur mot Fredrikstad har ingen betydning for hva som skjer i morgen. Vi bare gleder oss. Vi skal og skal dra nytten av den rutinen og de erfaringene vi etterhvert har opparbeidet oss gjennom spill i Europa.

Større avstand

Mot Chelsea viste Rosenborg at de har kapasitet til å hamle opp mot mer kjente og godt betalte verdensstjerner.

Bratseth mener prestasjonen til Rosenborg i London kanskje er sterkere enn tidligere imponerende resultat i Europa.

- Selv om vi har tjent masse penger, og har en solid økonomi, er det blitt en betydelig større forskjell på rik og «fattig» i internasjonal fotball. Gjennom det er det helt klartt blitt vanskeligere å kvalifisere seg til Europas gjeveste klubbturnering. Det er klart vi tjener gode penger på å delta i Champions League og sånn sett så er vi ekstremt glade for å få være med, i tillegg til de sportslige utfordringene selvfølgelig.

Rosenborg-Schalke 04 ser du i kveld på Viasat 4 med kampstart klokken 20.45

Les også: - Sapara ville ikke spilt i dag

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus