Klemmelei rektor forbyr klemming

En skole i Chicago har forbudt klemming fordi rektor mener slikt ikke sømmer seg.

Klemmelei rektor forbyr klemming
Klemmelei rektor forbyr klemming
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:

Trenger du en klem? Da burde du holde deg langt unna Percy Julian Middle School i Chicago, USA. Her har nemlig rektor Victoria Sharts fått det for seg at klemming er en uting, og at det derfor bør forbys blant skolens 860 elever. I hvert fall så lenge de er på skolen.

– Klemming passer best på flyplasser eller ved familiesammenkomster, enn når man ser hverandre igjen etter få minutter i skolegangene, forteller den klemmeleie rektoren til nyhetsbyrået AP.

Hun mener det er en uting at elevene klemmer hverandre innenfor skolens område, ettersom hun mener det blokkerer gangene og fører til at elevene kommer for sent til timene. Sharts gir også uttrykk for at hun frykter at klemmingen kan utarte seg, og at den kan bli både for lang og for tett.

– En annen side av saken er når en klem er uønsket, eller når personen som blir klemt føler at den går over streken, skrev rektor i en offisiell uttalelse til foreldrene ved skolen.

– Noen ganger må vi hanske med slike situasjoner. Målet er alltid å sørge for at skolen er et trygt sted, der folk kan gå fritt omkring, være trygg og komme tidsnok til timene.

Forbudet har imidlertid satt rektoren i en lei klemme, og både elever og foreldre gir uttrykk for at forbudet er tullete.