Festivalarrangør sponser reiser på sure naboer

Festivalarrangør sponser reiser på sure naboer
Festivalarrangør sponser reiser på sure naboer

Festivalarrangør Jørgen Solberg i den årlige Treungenfestvalen i Telemark tilbyr å sponse naboer som er plaget med bråk, med en tredagers tur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Vest-Telemark Blad

UT PÅ TUR: - Ta dere en tur under festivalen, jeg spanderer, sier arrangør av Treungenfestivalen Jørgen Solberg.

FOTO: Vest-Telemark Blad.

- Folk behøver ikke reise festivalhelgen, sier Solberg, som er villig til å spytte i så mye som 100 000 kroner på opplegget.

- Og jeg gjør ikke dette for å bli kvitt folk. Pengene kan like gjerne gå til veldedige formål i bygda. Jeg vil bare gi noe tilbake.

Det var i tirsdagens utgave av lokalavisen Vest-Telemark at Solberg gikk ut med det sjenerøse tilbudet. Festivalen som startet helt i det små i 2002 har etter hvert vokst til et tredagers arrangement som samler oppunder 20 000 mennesker.

Det er bare å innse at festivalen plager enkelte naboer, sier Solberg. Etter å ha grunnet en stund over hva han kunne gjøre, kom ideen opp om å betale for at de kan reise bort.

- Det kan koste meg 50 000, eller kanskje så mye som 100 000 kroner, men jeg føler bare at jeg er nødt til å gjøre noe. Han mener selv han har god oversikt over hvem det gjelder og at ingen kommer til å misbruke tilbudet.

Naboene kaster seg ikke akkurat over ideen, samtidig som de setter pris på utspillet fra Jørgen Solberg. Enkelte synes han heller bør bruke pengene på rusforebyggende arbeid, mens andre mener han bør flytte festivalen.

Treungenfestivalen arrangeres i begynnelsen av august i Treungen i Nissedal kommune. Kommunen, som bare har cirka 1400 innbyggere, opplever en tidobling av befolkningen under festivalen. Solberg, en lokal gründer med svært mange jern i ilden, har bygget opp festivalen fra å være et perifert bygdearrangement, til en festival som omsetter for seks millioner kroner og trekker nærmere 20 000 publikummere.

Til overmål planlegger Jørgen Solberg ytterligere en festival i Nissedal kommune til neste år. Denne festivalen skal foregå et annet sted i kommunen, og den skal også ha en annen musikalsk profil, ifølge Jørgen Solberg.

- Dette var jammen meg en raus arrangør, lykke til, sier Jørgen Roll, gründer og arrangør av Norwegian Wood-festivalen som går i Frognerparken. I nærområdet til parken bor titusenvis av mennesker, uten at Roll kan huske at noen noen gang har klaget.

- Det er vel helst det motsatte, sier Jørgen Roll.

- Det går mang en god fest på terrassene rundt parken i de dagene festivalen foregår. Dessuten er vi veldig nøye med å gi nabovarsel, både for lydprøver og selve konserten.

- Ideen er kjempegod, men hadde nok vært litt vanskelig for oss å gjennomføre, ler Jørgen Roll.

- Men lykke til skal han ha, mannen i skauen i Telemark.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus