Israel: - Vi angrep Syria

Israel: - Vi angrep Syria
Israel: - Vi angrep Syria

Israelske myndigheter bekrefter tirsdag at landet utførte et luftangrep mot Syria i september.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det israelske luftforsvaret utførte et angrep i Syria for omkring en måned siden, sier en talsmann for det israelske forsvarets sensurmyndigheter til DPA.

Sensurmyndighetene hadde inntil tirsdag pålagt israelske medier totalforbud mot omtale av saken. Men tirsdag tillot myndighetene for første gang at angrepet ble omtalt, etter at Syrias president Bashar al-Assad bekreftet flyangrepet i et TV-intervju.

Sensur
Ytterligere detaljer om angrepet og hva som var målet for angrepet, er fortsatt underlagt sensur, melder NTB.

Den israelske hæren sensurerer fremdeles detaljer ved angrepet, inkludert hva som var målet, hvilke styrker som var involvert, om angrepet har vellykket, samt beslutningsprosessen som forte til angrepet, melder den israelske avisen Haaretz.

Nord-Korea
Det var etter en forespørsel fra denne avisen at israelske medier fikk tillatelse til å bekrefte at angrepet hadde skjedd.

Ifølge rapporter i internasjonale medier var angrepet rettet mot et kjernefysisk anlegg bygget av Nord-Korea nordøst i Syria. Både Syria og Nord-Korea har på det sterkeste avvist at de to landene har noen form for kjernefysisk samarbeid.


Opprinnelig NTB-artikkel utvidet med opplysninger fra Haaretz.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus