Light Of Day til Sverige

Light Of Day til Sverige
Light Of Day til Sverige

Springsteen-vennen Bob Benjamin tar Light Of Day-turneen til Skandinavia, men ikke til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Well I'm a little down under, but I'm feeling O.K / Got a little lost along the way / I'm just around the corner to the light of day.» Kanskje du kjenner igjen refrenget til låten Bruce Springsteen skrev for en Paul Scrader-film på slutten av 80-tallet?

Langs kysten av New Jersey I USAs nord-østre del er Light Of Day noe annet, noe mer. Et begrep, en tradisjon, som hver høst lokker den regionale rockeliten til en serie veldedighetskonserter. Det hele arrangert av Springsteens venn Bob Benjamin.

Til støtte for forskning
Benjamin, manager for Joe Grushecky og Joe D'urso, ble på midten av 90-tallet rammet av Parkinsons og grunnla senere en organisasjon som samler inn penger til støtte for forskningen på Parkinsons og ALS. Ettersom nevnte Grushecky, Southside Johnny, Willie Nile, Garland Jeffreys, Soozie Tyrell, Jesse Malin, Gary U.S. Bonds og - i all "hemmelighet" må vite - Bruce Springsteen pleier å stille opp på arrangementet, har budskapet nådd ut mens publikumstilstrømningen økt.

Sist høst lykkes Bob Benjamin å ta showet hele veien til Europa (England, Italia og Spania), og i år utvides spilleplanen. Riktignok ikke til Norge, men både Sverige og Nederland er kommet med.

Light Of Days line-up for 2007 er foreløpig ikke helt klar, men blant de bekreftede navnene på plakaten finner vi Willie Nile, Philadelphia-bandet Marah (bildet) og Joe D'Urso. Dessuten skal nasjonalt etablerte artister føyes til på de respektive showene.

Uten The Boss
Publikum i Stockholm kan imidlertid ikke regne med å få med seg Bruce Springsteen når Light Of day ankommer Sverige fordi han i november befinner seg på turne i USA med sitt The E Street Band. Springsteen spiller likevel i både Norge og Sverige i desember (Oslo Spektrum 4. desember og Globen i Stockholm 10. desember).

Turneplanen for Light Of Day 2007 er som følger:
2.-4. november: Sayreville, New Jersey, USA
9. november: Los Angeles, USA
10. november: San Francisco, USA
14. november: Stockholm, Sverige
15. november: Rotterdam, Nederland
16. november: Barcelona, Spania
17. november: Roma, Italia
18. november: Bedford, Storbritannia
7. desember: Niagara Falls, Canada
8. desember: Toronto, Canada

Med unntak av Sayreville (Starland Ballroom), Rotterdam (Zaal De Gouden Ree) og Bedford (The Corn Exchange) er spillestedene foreløig ikke offentliggjorte. Mer info finnes på lightofday.org.

Personvernpolicy