Skolebarn drept i selvmordsaksjon

Skolebarn drept i selvmordsaksjon
Skolebarn drept i selvmordsaksjon
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst elleve personer ble drept og sju såret i et selvmordsangrep mot i Afghanistans hovedstad Kabul tirsdag. Taliban tar på seg ansvaret for angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: REUTERS/Ahmad Masood/SCANPIX
Minst elleve personer ble drept i et selvmordsangrep i Afghanistans hovedstad Kabul tirsdag.

Seks av de drepte var politimenn og fem var sivile, deriblant tre barn som var på vei til skolen, sier talsmann for innenriksdepartementet Zemarai Bashary til AFP.

Selvmordsbomberen forsøkte å gå på bussen, men en politimann som var om bord, ble mistenksom og skjøt ham. Mannen ble såret, men klarte likevel å komme seg opp på et trappetrinn ved døra til bussen, før han utløste eksplosivene.

Bussen ble helt ødelagt i eksplosjonen og deler av busseter ble slengt opp i trærne rundt, ifølge øyenvitner.

Taliban, som før begynnelsen av den muslimske fastemåneden ramadan for over to uker siden kunngjorde at bevegelsen ville innlede en ny offensiv, har tatt på seg ansvaret for angrepet.

Aksjonen kommer bare fire dager etter ett av de verste selvmordsangrepene i Afghanistan siden Taliban-regimets fall. Rundt 30 mennesker ble drept i den voldsomme bombeeksplosjonen mot en buss med soldater fredag. Taliban-bevegelsen sier den sto bak også dette angrepet. (©NTB)