Fluer på bardisken

Fluer på bardisken
Fluer på bardisken

En ny og uvelkommen gjest har entret norske puber og kafeer. Den søramerikanske pubfluen formerer seg nemlig i rekordfart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For fem år siden fantes ikke denne fluen i Norge, nå er den blitt et problem på mange puber i Sør-Norge, melder Kanal 24.

De små, brune fluene elsker både urin og alkohol, og beveger seg gjerne mellom urinal og tappekraner. De tiltrekkes av gjær og eddiklukt, og trives godt i gamle tomflasker, ved ølrester eller der urin blir liggende. Størst er problemet i Oslo, men også flere byer i Sør-Norge melder om den ubudne gjesten.

– Disse fluene formerer seg i rekordfart, og kan gå fra et par individer til hundretusener på et par måneder, sier Preben Ottesen i Folkehelseinstituttet.

Pubfluen er bare noen få millimeter lang, er brun i kroppen og har grå øyne. Bakteriene den bringer med seg er ikke farlige for mennesker, men kan føre til ordentlig magetrøbbel.

– Dersom noen skulle drikke en øl som hadde stått ute over natta, ville de nok få ordentlig magetrøbbel. De fleste merker nok dessuten om det ligger en flue i ølskummet deres, tror Ottesen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus