Frp faller, sentrum styrkes

Frp faller, sentrum styrkes
Frp faller, sentrum styrkes

Fremskrittspartiet går tilbake på to ferske meningsmålinger, mens sentrum styrker seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Scanpix

Oppslutningen om Frp faller med hele 7,1 prosentpoeng til 19,7 prosent på meningsmålingen som TV 2 presenterte mandag kveld. Sviktende oppslutning gjør seg også gjeldende i Dagbladets meningsmåling tirsdag, der Frp skrumper med 3 prosentpoeng til en oppslutning på 20,7 prosent.

I MMI-målingen for Dagbladet gjør sentrum et solid byks. Sentrumspartiene er nøyaktig like store med en oppslutning for alle tre på 7,6 prosent. Venstre legger på seg 2,4 prosentpoeng, Senterpartiet går fram 1,8 prosentpoeng og KrF vokser med 1 prosentpoeng.

- Målingen vitner om et sterkere sentrum og det gir interessante perspektiver, sier Venstre-leder Lars Sponheim til Dagbladet.

Også på TNS Gallups måling for TV 2 går sentrum samlet fram. Sp legger på seg 1,9 prosentpoeng til 7 prosent, mens KrF og Venstre begge går litt fram til henholdsvis 6 prosent og 5,7 prosent.

Arbeiderpartiet er fremdeles landets største parti i begge målingene, men med ulik kurve. TV 2-målingen viser vekst på 1,4 prosentpoeng til 32,9 prosent oppslutning, mens Dagbladet indikerer tilbakegang på 2,6 prosentpoeng til 28,3.

Høyre vokser med hele 5,3 prosentpoeng i TV 2-målingen til 19 prosent, men ligger uforandret på 15,8 prosent i Dagbladets måling sammenlignet med forrige måned. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus