Fotball: Hulskers knallstart

Fotball: Hulskers knallstart
Fotball: Hulskers knallstart

Anført av en råsterk Bernt Hulsker ble det 3-1 og tre viktige poeng for Start i nedrykksduellen mot Sandefjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi var veldig gode før pause. Nå tror jeg vi kan klare sikker plass også, sa Hulsker etter å ha vært involvert i to scoringer før ti minutter var spilt. Start er nå fire poeng foran Odd og sju poeng for Sandefjord på nedrykksplassene og bare tre bak Strømsgodset som er på sikker plass.

Etter tunge sesonger i Vålerenga og svenske AIK er Hulsker tilbake og scorer mål etter sommerens overgang til Start.

- Jeg føler at jeg har litt å bevise ja, og det er kjekkere å spille fotball nå. Samspillet med Ole Martin er bra, og vi har en bra «go» i laget. Jeg tror fortsettelsen blir bra, smilte Hulsker.

Rødt for Munoz

Etter 0-3 ved pause kastet Sandefjord-trener Tor Thodesen midtstopper Birger Madsen i angrepet og satset på 3-4-3. Etter kvarteret tente Madsen et håp med sin redusering, et nytt kvarter senere slukket håpet på en måte som illustrerer hvordan hjemmelagets sesong har vært.

Spissen Adriano Munoz ålet seg av banen etter en smell, for deretter å komme innpå igjen på feil sted og uten dommer Tommy Skjervens tillatelse. Gult kort til Munoz, som allerede hadde fått et i første omgang for det Skjerven mente var filming. Ut med Munoz, og ut med Sandefjords siste halmstrå i nedrykkskampen...

- Jeg tenkte ikke på det da jeg gikk inn på banen. Det er slikt som skjer, og jeg er lei meg for det for laget. Men det var ikke derfor vi tapte, forsøkte Munoz tappert foran TV-kameraene.

- Dommeren gjorde helt korrekt i den situasjonen, sa dommerveteran og observatør Per Arne Larsgaard.

- Jeg har sett dommere gi gult for dette før, men ikke at det har resultert i rødt, fortsatte Larsgaard som ikke ville kommentere om dommeren kunne latt nåde gå for rett.

Sjokket hjemmelaget

Sandefjord har denne sesongen flere ganger sjokket sine motstandere i åpningsminuttene. Nå fikk laget smake sin egen medisin. Bare tre minutter var spilt da Steinar Pedersen ropte på straffe etter å ha blitt lagt ned av Sandefjords Martin Jensen. Startfansen var ikke mer enn så vidt i gang med å skjelle ut dommeren før de kunne juble. Ygor sendte Bernt Hulsker gjennom i midten. Han parkerte Birger Madsen og Fredrik Kjølner og ordnet 0-1 før fire minutter var spilt.

Seks minutter senere var Hulsker på farten igjen, og fikk et frispark på venstresiden. Høyrekant Martin Borre ruslet over, og smalt av gårde et skrudd innlegg som gikk rett i nettet.

Sandefjord var sjokket, og selv om Start virket å ha kontroll klarte det å spille seg til noen store sjanser. Olav Zanetti skjønner fortsatt ikke hvordan han unngikk å score på Adrianos innlegg. Og Kari Arkivuo trodde ikke sine egne øyne da Kenneth Høie mesterlig reddet hans avslutning.

Gir ikke opp

Og bare for å markere forskjellen på lagene så scoret Start igjen på sine neste store sjanse rett før pause. Fredrik Strømstad var denne gang mannen bak pasningen som lurte SFs midtforsvar. Tidligere Sandefjord-spiller Jon Midtun Lie scoret 0-3 via Peter Skov-Jensen, og slukket hjemmehåpet i høstmørket. SF står ned med seks strake tap, men trener Thodesen gir ikke opp.

- Jeg ser at det blir ekstremt vanskelig, men jeg er realist og vi har ikke tapt før kampene er spilt, mente Thodesen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus