– Over 1.000 mennesker er savnet i Burma

– Over 1.000 mennesker er savnet i Burma
– Over 1.000 mennesker er savnet i Burma

Minst 1.000 mennesker er savnet i Burma, opplyser menneskerettighetsgrupper. Mange er bekymret for hva som er hendt med alle som er arrestert den siste tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den Thailand-baserte menneskerettighetsgruppen AAPP, som i flere år har forsøkt å følge situasjonen for politiske fanger i burmesiske fengsler, opplyser at så mange som 1.500 mennesker kan ha blitt fengslet forrige uke.

- Vi tror at minst 85 opprørsledere, over 1.000 munker og mellom 300 og 400 studenter og aktivister er arrestert, sier Bo Kyi i AAPP. Han legger til at forholdene i fengslene i Burma er svært tøffe.

AAPP sier videre at buddhistmunkene som ledet an i massedemonstrasjonene, som mange nå kaller Safran-revolusjonen, ble tvunget til å ta av seg munkedraktene og deretter ble «banket opp, sparket og fornedret på det groveste» av soldater og militsgrupper.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus