Varsler høring om lederutnevnelse i StatoilHydro

Varsler høring om lederutnevnelse i StatoilHydro
Varsler høring om lederutnevnelse i StatoilHydro

Lederen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité Lodve Solholm (Frp) varsler åpen høring om regjeringens behandling av HydroStatoils styreleder Eivind Reiten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto/Copyright:
Lise Åserud / SCANPIX

Solholm mener at behandlingen av Reiten minner om personforfølgelse. Han mener hele saken «bærer preg av amatørmessig behandling».

Ifølge Dagens Næringsliv jobbet sentrale krefter i regjeringen helt til det siste med å hindre at Eivind Reiten ble styreleder i StatoilHydro. Bakgrunnen var den lukrative opsjonsutbetalingen til Hydros toppledere.

Lodve Solholm sier til avisen at han ikke er overbevist om at regjeringen har den nødvendige tillit til Reiten.

- Selv om olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp) sier hun har tillit til ham, virker det ikke som finansminister Kristin Halvorsen (SV) har det. I stedet vitner DNs artikkel (lørdag, red.anm.) om personforfølgelse for å redde eget skinn, sier Solholm.

I første omgang skriver han brev til nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen (Ap) og regjeringens underutvalg. Dersom Solholm ikke finner redegjørelsen tilfredsstillende, er han innstilt på å kreve åpen høring i Stortinget.

Carl I. Hagen (Frp) varsler at han vil støtte et krav om høring. Komitémedlem Per-Kristian Foss (H) vil også ha svar på hva som skjedde.

- Det er store, ubesvarte spørsmål om departementets håndtering av saken, sier Foss som beskriver prosessen som «veldig rotete». (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus